• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ablaları Almanya'da, kendileri İzmir'de terleyecek

Ablaları Almanya'da, kendileri İzmir'de terleyecek
Genç Bayanlar Milli Voleybol Takımı İzmir'de 6-8 Eylül'de düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda mücadele edecek- Antrenör Bedestenlioğlu: "Oyuncularımızın turnuvada en iyi performansı göstereceklerine inanıyorum"- "Altyapıda imkanlar açısında dü

ALİ KORKMAZ - İzmir'de 6-8 Eylül'de düzenlenecek Genç Bayanlar Balkan Voleybol Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takımın antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, "Altyapıda imkanlar açısında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik" dedi.

Bedestenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan Şampiyonası öncesinde çok uzun süreli bir kamp dönemi fırsatı bulamadıklarını dolayısıyla bu süreci sporcuların sağlık durumlarını gözeterek sürdürdüklerini kaydetti. Oyuncuları hem sezona hazırladıklarını hem de Balkan Şampiyonası için maksimum katkıyı vermeleri için çalıştıklarını ifade eden Bedestenlioğlu, şöyle konuştu:

"Hem Dünya hem de Avrupa Şampiyonu olmuş genç takımımızını kadrosundan 7 kişi şu anda bizimle yok. Genç Milli Takımın yelpazesini genişleterek, A Milli Takım havuzunu daha geniş tutmak için böyle bir politika yürütüyoruz. Altyapılarda dünyanda 4. sıradayız. Balkan Şampiyonası'nda dünyada önemli bir yere sahip Sırbistan olacak. Böyle bir organizasyonda oyuncularımızın son durumunu görüp, ileride A Milli Takım'a nasıl katkı verebileceklerini göreceğiz. Taktik çalışmalarına devam ediyoruz. Oyuncularımızın turnuvada en iyi performansı göstereceğine inanıyorum."

- Altyapı

Bedestenlioğlu, son dönemde altyapılarda görülen ivmenin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Altyapıda imkanlar açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik. Federasyonumuzun katkılarıyla iyi şartlarda kamplar yapıyoruz ve organizasyonlara iyi hazırlanıyoruz. Daha önce hazırlık kampları yapmak istediğimizde bize burun kıvıran, 'bize ne vereceksiniz' diyen Brezilya, Çin, İtalya gibi ülkeler şimdi bizimle çalışmak istiyorlar. Bu bizim için gurur verici."

- Balkan Şampiyonası

Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Sırbistan ve Romanya'nın katılacağı Genç Bayanlar Balkan Şampiyonası 6-8 Eylül'de İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek.

İlk gün saat 17.00'de Sırbistan-Bulgaristan ve saat 19.30'da Türkiye-Romanya maçlarının oynanacağı şampiyonada, bir gün sonra Romanya-Sırbistan (17.00) ile Türkiye-Bulgaristan (19.00) müsabakaları yapılacak. Turnuva 8 Eylül Pazar günkü Bulgaristan-Romanya (17.00) ve Türkiye-Sırbistan (19.30) karşılaşmalarıyla sona erecek.

- Takım kadrosu

İzmir'deki şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek genç milli takımın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Çağla Akın, Nursevil Aydınlar, Ceylan Arısan, Kübra Akman, Hande Baladin, Cansen Örencik, Büşra Mutlu, Şeyma Ercan, Ceyda Aktaş, Fatma Beyaz, Dilara Bağcı, Didem Marangoz.

Muhabir: Ali Korkmaz
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141