• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

4 işletmenin borcu 2,5 milyon TL

4 işletmenin borcu 2,5 milyon TL
Marmaris Armutalan İçmeler ve Beldibi Belediyeler Birliği, (Mariç Belbir) 4 işletmeden 2,5 milyon TL alacakları olduğunu açıkladı.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yayımlayan Mariç Belbir yönetimi, borçlu işletmelere yapılan her türlü uyarı ve yasal başvuruya rağmen, tahsilatı henüz gerçekleşmediklerini kaydetti. Söz konusu işletmelerin suları, tebligat tarihinden itibaren 7 gün içerisinde kesileceğinin bildirildiği açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Birliğimize üye belediyelerin (Marmaris-Armutalan-İçmeler-Beldibi) sınırları içerisinde yer alan ve turizm faaliyetlerinde bulunan bazı işletmelerin birliğimize birikmiş su borçları bulunmaktadır. Özellikle 4 işletmenin kurumumuza olan toplam borcu 2,5 Milyon Lira'yı (eski para ile 2,5 trilyonu) aşmıştır. Kurumumuzca borçlu işletmelere yapılan her türlü uyarı ve yasal başvuruya rağmen, borçların tahsilâtı henüz gerçekleşmemiştir.

Birliğimiz bir kamu kuruluşudur ve 35 binden fazla aboneye hizmet vermektedir. Birliğimizden hizmet alan haneler ve tüm işletmeler, bu hizmetin karşılığında fatura edilen borçlarını düzenli olarak öderken, bazı işletmelerin ısrarla borçlarını ödememeleri diğer abonelerimize yapılan bir haksızlıktır.

Borçlarını ödemeyen işletmelerin suları daha önce defalarca kesilmiştir. Bu uygulama ya işletme sahipleri tarafından kaçak su kullanarak delinmiş, ya da işletmeler artezyen (yeraltı) suyu kullanmaya başlamışlardır. Birliğimiz sadece abonelerine temiz su sağlamakla yükümlü değil, aynı zamanda atık suların arıtılması ile de yükümlü olduğu için, artezyen suyu kullanmanın hiçbir ücrete tabi olmadığı düşünülmemelidir.

Birliğimiz tarafından birikmiş su borçlarını ödemeyen kimi işletmelere uygulanan su kesintileri de işletme sahipleri tarafından basına yanlı bir biçimde aktarılmaktadır. En küçük haneden itibaren tüm işletmeler kullandıkları suyun borcunu öderken, su borcunu ödemeyen ve bu sebepten dolayı suyu kesilen işletmeler ise borçlarını ödememeyi sanki bir hak gibi görerek sularını kestiği için Mariç-Belbir'i suçlamakta ve hatta turistleri de kullanarak kendilerini aciz durumda göstermeye çalışmakta ve bunu basın önünde bir gösteriye çevirmekte sakınca görmemektedirler.

Birliğimize borcu bulunan işletmelerle ilgili Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TURSAB) ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'ne (GETOB) gerekli uyarı yazıları yollanmış ve senelerdir borçlarını ödemeyen bu işletmelerle ilgili yasal yollara başvurulmuştur. Fakat bu işletmeler kaçak su veya artezyen suyu kullanarak faaliyetlerine devam etmekte, kazanç sağlamakta ama borçlarını ödememektedirler. Borçlu işletmelerin suları, tebligat tarihinden itibaren 7 gün içerisinde kesilecektir. İşletmenin artezyen suyu kullanması halinde ise, atık sularının işletmelerinde arıtıldığına dair belgelerini 30 gün içerisinde birliğimize getirmeleri istenecektir.

Yukarıda belirtilen süreler içerisinde yükümlülüklerini yapmayan işletmelere, birliğimizce verilen tüm hizmetler durdurulacaktır. Bölgemizin turizm bölgesi olması ve turizm sezonu nedeniyle işletmelerde konaklayan muhtemel ziyaretçilerin yapılacak işlemlerden zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınması önemle duyurulur.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141