• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

24 saat tüpe bağlı yaşıyor!

24 saat tüpe bağlı yaşıyor!
Akciğerindeki rahatsızlık sebebiyle 24 saat tüpe bağlı yaşayan Almanca öğretmeni Filiz Sayıncan, günden güne eriyor. 60 kilodan 39 kiloya düşen 34 yaşındaki Sayıncan'ın Avusturya'da operasyon yapılabilmesi için 33 bin Euro gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Viyana Üniversitesi'ndeki operasyon maliyetinin bir bölümün karşılarken, Bursa Valiliği'nden alınan izinle yardım kampanyası başlatıldı.

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesinde ikamet eden Filiz Sayıncan'a 4 yıl önce solunum yetmezliği rahatsızlığı ile bir hastanede Türkiye'de çok nadir rastlanan "Kistik Fibrozis" teşhisi konuldu. Henüz yeni başladığı meslek hayatını yarıda bırakmak zoruda kalan genç öğretmenin tedavilerine 3 yıl sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başlandı.

Halen aynı hastanede kontrolleri yapılan Filiz Sayıncan kronik pankreatit, kronik solunum yetmezliği, diabet, pulmonar hiper tansiyon problemleri yüzünden 24 saat oksijen tüpüne bağlı olarak yaşıyor. Hastalığı sebebiyle 39 kiloya kadar düştüğünü ve Türkiye'de akciğer naklinin gerçekleşemediğini belirten Filiz Sayıncan "Tek çarem akciğer nakli olmak. Ancak Türkiye'de bu nakil yapılamıyor. Organ nakli için beni Avusturya'ya yönlendirdiler. Avrupa organ listesine alınabilmem için depozit olan 33 bin Euro isteniyor ve ne yazık ki ben ve ailem bu ücreti karşılayacak durumda değiliz. Valilikten resmi izinli kampanya başlattık. Allah'ın izniyle bu parayı toparlayabilirsek yeni bir hayata merhaba diyebilmem için bir yol açılacak" dedi.

Sağlığına kavuşacağı günü iple çektiğini ifade eden Filiz öğretmen, "İyi olunca tekrar sınıfta öğrencilerimle bir araya gelmek istiyorum. Okulu çok özledim. En büyük hayalim, iyileştikten sonra yorulana kadar koşabilmek. Bu hortum ve cihazlardan kurtulmak istiyorum" diye konuştu.

Filiz öğretmen şimdi kendisi için gereken paranın toplanmasını beklerken, bir taraftan da kendisi gibi aynı hastalığı taşıyan arkadaşları ve bırakmak zorunda kaldığı öğrencileri ile internette yazışarak hasret gideriyor. Filiz öğretmen hastalığın Türkiye'de yeteri kadar üzerine düşülmediğini ve bu hastalığa yakalanan birçok hastanın Ankara'nın yolunu tutmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

İşçi emeklisi olan baba Cemal Sayıncan, "Bu sıkıntıyı bizde yaşıyoruz. Ben emekliyim ve ömrüm eczanelerle doktorlar arasında dolaşıyorum. Umarım kızıma bu nakil bir an önce olur da sağlığına kavuşur. Bu hastalık için ülkemizde yeterli bilgiye sahip doktor ve imkan yok. Yıllarca kızım doktora gitti ve ilaç yazıp yollandık. Şimdi artık olan oldu. Gereken izni aldık ve kampanya başlattık. Uzanacak elleri bekliyoruz. Bir an önce gereken parayı bulur, nakil sırasına gireriz "şeklinde konuştu.

Filiz Sayıncan'a yardım eli uzatmak isteyenler Bursa Valiliği'nin izniyle açılan Cemal Sayıncan'a ait Türkiye İş Bankası Bursa Hürriyet Şubesi'ndeki 2210-0402211 numaralı hesaba para yatırabilirler.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141