• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TÜRKİYE’DE HANGİ ŞEHİR 2022 YAZ TATİLİNDE NEREYE GİTTİ?

TÜRKİYE’DE HANGİ ŞEHİR 2022 YAZ TATİLİNDE NEREYE GİTTİ?
Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com’un 2022 yaz sezonu ziyaretçi  verilerini baz alarak hazırladığı harita Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan insanların tatil tercihlerine ışık tutuyor.

 

 

 

 

Yakın Bölgeler Tercih Edildi

81 ildeki kullanıcıların Neredekal.com üzerinden yaptıkları arama ve rezervasyon verilerinden yararlanılan çalışmada, şehirlerin yaz ayları olan Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında en çok tercih ettikleri tatil bölgeleri belirlendi.

Şirketin yayınladığı rapora göre Türkiye’nin coğrafi bölgelerinin genellikle tatil için uzak destinasyonlar yerine, kendi bölgeleri içinde tatil yapmayı tercih ettikleri görülüyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in Tercihi Ege Bölgesi’nden Yana

Yaz tatili denildiğinde, Akdeniz Bölgesi ile birlikte akıllara gelen ilk bölgelerimizden olan Ege, yaz aylarında üç şehrin de gözdesi oldu.

İstanbullular, tatil için, Muğla’nın popüler tatil destinasyonu Bodrum’a büyük ilgi gösterdi. Bodrum otelleri ve pansiyonları dışında, Gökçeada ve Çınarcık da en çok tercih edilen yerler arasında yer aldı.

Ankaralılar’ın tercihi ise Muğla’nın Fethiye ilçesiydi. Ege’deki bu sevilen tatil beldesinin yanı sıra, Sinop ve Ankara’nın Beypazarı ilçesi de yoğun ilgi gördü.

İzmirliler ise tatil tercihlerinde Çeşme’yi bir numaraya koyarak şaşırtmadı. Çeşme’nin yanı sıra; Gümüldür, Antalya ve Sarımsaklı, İzmirliler tarafından en çok ilgi gören Neredekal.com sayfaları arasında yer aldı.

Mersin 20 Şehrin Gözdesi

Akdeniz’de tatil yapmak isteyen, ama daha sakin ve uygun fiyatlı bir tatilin hayalini kuranların ilk seçeneklerinden olan Mersin, 2022 yaz aylarında Türkiye genelinde en çok tercih edilen şehir oldu! Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde bulunan 20 şehir tarafından tercih edilen Mersin’in en çok ilgi gören beldesi ise Susanoğlu / Silifke oldu.

Karadeniz Bölgesi’nde Sinop ve Trabzon 1 Numara Oldu!

Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri yaz tatilini Karadeniz’in yeşil ve serin sahillerinde geçirmeyi tercih etti. Özellikle Sinop ve Trabzon yoğun ilgi görürken; Bartın ve Rize de tatilcilerin tercihleri arasında yer aldı.

Ege’de İzmir, Marmara Bölgesi’nde Balıkesir 1 Numara Oldu

Ege ve Marmara bölgelerimiz de kendi bölge sınırları içerisinde tatillerini tamamladılar. Marmara Bölgesi’nde Balıkesir ve Çanakkale ilgi görürken; Ege Bölgesi’nde ise İzmir, Aydın ve Muğla tercih edildi. Tatil destinasyonlarına daha detaylı baktığımızda Ayvalık, Cunda, Assos, Çeşme, Alaçatı, Kuşadası, Bodrum yoğun ilgi gördü.

Kırşehir, Yozgat ve Elazığ Yaz Tatilinde Kapadokya Dedi

Kırşehir, Yozgat ve Elazığ illerimiz yazın popüler destinasyonları olan sahil şeridi illerimizden ziyade, yaz tatilleri için Kapadokya / Nevşehir’i tercih ettiler. Sezonu hiç bitmeyen Kapadokya yazın da yurt içi ve yurt dışından turist almaya devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141