• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

YUSUF HAS HACİP AKADEMİSİ BAŞLADI

YUSUF HAS HACİP AKADEMİSİ BAŞLADI
Muğla Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ve 10 oturum sürecek olan, "Yusuf Has Hacip Akademisi" başladı.

Muğla Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ve 10 oturum sürecek olan, "Yusuf Has Hacip Akademisi" geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile, ilk oturumuna başladı.
Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Akademi ile ilgili yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi;


"Muğla Ülkü Ocakları olarak, akademik anlamda başarı sağlayabilecek türk gençlerinin, küreselleşen dünya da meydana gelen gelişmelere uyum sağlamak ve bu gelişmeleri, Milliyetçi bakış açısıyla açıklayabilecek seviyeye getirmek adına, bir akademi başlattık.
Akademimizin değerli ve gerçekten türk gençliği için kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Akademimizin içerisinde, ideolojiden sanata, edebiyattan kültüre, kişisel değişimden tarih derslerimize kadar, her bölümü içinde barındıran bir akademidir. Bu vesile ile geleceğin lider adaylarının her anlamda donanım sağlamaları bu dersler ile mümkündür. Adaylarımız eğitim yolu ile teorik ve pratik beceriler kazanacaktır. Teorik bilgilendirmenin yanısıra meydana gelen olaylara, matematiksel bir bakış açısı kazandırmak amacıyla hitabet ve kişisel gelişim derslerimiz de verilecektir.
Akademimizin ilk açılış konuşmasını, Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Rektörümüz, Hüseyin Çiçek gerçekleştirmiştir. Bu anlamda, akademimiz daha da anlamlı ve verimli olmuştur. Sayın Rektörümüzle, gençlik ve eğitim , fikir anlamında bir sohbet gerçekleştirdik. Bu vesile ile 9 oturumumuz, yine bu şekilde verimli ve gençliğimiz için değerli bir şekilde devam edecektir" dedi.

"BU YIL YUSUF HAS HACİP YILI"

Demirel açıklamasına şun şekilde devam etti, "Malumunuz olduğu üzere Yusuf Has Hacip, Türk İslam Kültürü üzerine değerli bir üstaddır. Bu vesile ile de bizlere çok güzel eserler bırakmıştır. Bu eserlerden bir tanesi, bizim de Ülkü Ocakları olarak, çocuklar için çıkarmış olduğumuz Kutadgu Bilig eseridir. Bu eser malumunuz ülke genelinde 950. yıla özel olduğu için bu yıl Yusuf Has Hacip yılı olarak kutlanmıştır. Bu vesile ile daha da anlamlı olması adına akademimizin adını Yusuf Has Hacip Akademisi olarak başlattık.
Oturumlarımız her cumartesi devam edecek. 9 oturumumuz kaldı. Bu hafta oturumumuz Gençlik Spor İl Müdürümüz Ömer İlman'ın konuşmacı olduğu "Türk Gençliği ve Spor" anlamında yapacağı bir konuşma ile devam edecektir.
Oturumlarımız her cumartesi günü Muğla Ülkü Ocakları, Şehit Polis Yaşar Özlem Konferans Salonu'nda gerçekleşmektedir. Her cumartesi saat 20.00'da halkımızın ve öğrenci kardeşlerimizin yoğun talebiyle konferanslarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu oturumlarımız ve eğitim akademisi sonucunda bir eğitim sertifikası töreni gerçekleştireceğiz. Bu sertifika gerçekten Türk gençliği adına önemli ve değerlidir. Katılımcıların sertifikamızda alacağı ve aldığı eğitimler, eğitim aldığı konuşmacılar, bunların hepsinin dahil olduğu bir sertifika töreni gerçekleştireceğiz. Sertifikalar gelecek hayatları içinde ve liderlik adayları süreçlerinde, kesinlikle kendilerine bir artı kazandıracaktır. O yüzden tüm üniversiteli kardeşlerimizi, ortaöğretim kardeşlerimizi ve halkımızı, Oturumlarımıza ve eğitim akademimize davet ediyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141