• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yılbaşında otellere ve yurt dışı turlara yoğun talep var

Yılbaşında otellere ve yurt dışı turlara yoğun talep var
Yeni yıla tatille girmek isteyenler turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yılbaşı için Ege, Akdeniz ve KKTC'de sanatçılı programlar hazırlayan otellerde rezervasyonlar doldu- Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu: "Yılbaşında 40 bin kişi yurt dışına,

AHMET BAYRAM - Yeni yıla tatille girmek isteyenler, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Tatilciler, yılbaşı için Ege, Akdeniz ve KKTC'de sanatçılı programlar hazırlayan 5 yıldızlı otellerde rezervasyonları doldurdu.

Tur Operatörleri Sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tur şirketlerinin yılbaşı için düzenlediği yurt dışı rezervasyonların hemen hemen dolduğunu belirtti.

Polatoğlu, 26 Aralık - 5 Ocak tarihlerinde yaklaşık 120 bin kişinin tatile çıkacağını ve bunun 120 milyon dolarlık bir ekonomi oluşturacağını kaydetti.

Türkiye'den 40 bin kişinin yılbaşı tatilini yurt dışında geçireceğini ifade eden Polatoğlu, "Yaklaşık 80 bin kişi de yurt içinde tatile çıkacak. Yurt dışı kampanyalarda çok az yer kaldı. Yurt içi paketini alanların tercihi çoğunlukla Kapadokya, Antalya ve kayak merkezleri oldu" dedi.

- "New York cazibesini kaybetti"

Turizmcilere, rezervasyon açısından önceki yıllara göre daha yoğun taleplerin geldiğini dile getiren Polatoğlu, yurt dışı ve yurt içinden hemen hemen her destinasyonun ilgi gördüğünü, yurt içinde Antalya, Kapadokya ve kayak merkezlerinin, yurt dışında ise KKTC ve Uzakdoğu ülkelerinin öne çıktığını söyledi.

Polatoğlu, yılbaşı turlarında en fazla Güney Avrupa, Uzakdoğu ülkelerine talep olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"New York eski cazibesini kaybetti. Görkemli yılbaşı eğlencelerinden dolayı Uzakdoğu'da Singapur, Hong Kong ve Phuket'e çok yoğun bir şekilde talep geliyor. Sıcak yerleri sevenler, deniz, kum ve güneşi isteyenler buraları tercih ediyor. Bu destinasyonlarda fiyat bin avrodan başlıyor."

- Sanatçılı oteller doldu

Yeni yıla eğlenerek girmek isteyenlerin, Ege, Akdeniz ve KKTC'de sanatçılı program hazırlayan 5 yıldızlı otelleri doldurduğunu ifade eden Polatoğlu, "En çok rağbeti sanatçılı oteller görüyor. Eğlenceyi tercih edenler bu konseptte hizmet veren otelleri doldurdu. Yurt içi turlarda fiyatlar uçak bileti dahil bin - bin 200 lira arasında değişiyor. En çok Antalya, Kapadokya ve kayak merkezleri ilgi gördü. Uludağ, Sarıkamış, Palandöken ve Erciyes'te çok az yer kaldı" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Bayram
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141