• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

‘Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin’ Eğitimleri 9 Bin Öğretmene Ulaştı

‘Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin’ Eğitimleri 9 Bin Öğretmene Ulaştı
Adel Kalemcilik, 2012 yılında başlattığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) işbirliğiyle sürdürdüğü ‘Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin’ eğitimleri ile 7 yılda 9 bin öğretmenle buluştu

Nesillerin eğitimine ve gelişimine eşlik eden Adel Kalemcilik, İz Bırakan 50.yılında sektöre değer katan projelere imza atmaya devam ediyor. Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) işbirliğiyle yürüttüğü ‘Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin’ eğitimleriyle Adel Kalemcilik, öğretmenlerin kendi yaratıcılık potansiyellerinin farkına varmalarına ve inovatif yöntemler kullanarak eğitim süreçlerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor. 2012’den bu yana devam eden eğitimler bu yıl 1000’in üzerinde öğretmenle buluştu. Katılımcılar, Faber-Castell’in ürünleriyle yaratıcı tasarım ve öğrenme stilleri konularında da deneyim kazandı.

 

Eğitimler 2020’de de devam edecek

Sürdürülebilir birçok farklı projeye destek veren Adel Kalemcilik, bilgi ve deneyimlerin nesilden nesile aktarılması, eğitim sektöründe ihtiyaç duyulan konularda farkındalık yaratılması konularında farklı işbirlikleri ve çalışmaları hayata geçiriyor. Öğretmene odaklanan “Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin” projesi, öğretmenlerin sahip oldukları yaratıcılık potansiyellerini fark etmeleri ve yetkinliklerini geliştirmeleri üzerine kurgulanıyor.

 

Birbirinden değerli ve alanında uzman eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşen eğitimler, öğretmenlere yaratıcılığa dair yeni bakış açıları ve vizyon kazandırdı. Gerçekleştirilen eğitimler kapsamında ayrıca çocuklara pedagojik olarak yaklaşma ve yaratıcılığı harekete geçirme yöntemleri aktarıldı.

Eğitimlerde yaratıcılık odaklı vizyon konuşmaları yapan Prof.Dr.Belma Tuğrul, yaratıcı öğretimin çocukların gelişimi üzerinde ne kadar etkili olduğunu aktardı. Tuğrul, çocukların el becerilerini kazanmasının, zihin ve duygularını bir arada kullanarak çalışmasının öğrenme süreçlerini nasıl daha fazla hızlandırdığı konusunda tecrübelerini paylaştı. Bununla birlikte katılımcılar, oyunların çocuklar üzerindeki etki ve önemi hakkında bilgiler edindi.

 

ÖRAV işbirliği ile 7 yıldır öğretmenlerin ve eğitim modellerinin gelişimine katkı sağlayan Adel Kalemcilik, 2020’de daha fazla öğretmene ulaşmayı hedefliyor.

***

Adel Kalemcilik hakkında:

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, 1969’da İstanbul-Kartal’daki üretim tesisinin açılışıyla faaliyete geçti. Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve 1996 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Adel , dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü işbirliğini 1995 yılında ortaklıkla pekiştirdi. Adel, bu ortaklığın gücü ile Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Temmuz 2015’de Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.500’e yakın ürün çeşidi ile Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Panfix, Atlas ve Max markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Perakende sektöründeki deneyimi ve geniş bayi ağıyla 2015 yılında oyuncak sektörüne giren Adel, kendi yarattığı Adeland markası dışında dünyanın önde gelen lisanslı markaları ile bu alanda da hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Adel Kalemcilik, özünde barındırdığı “iyilik” değerini benimseyerek eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olan, eğitim, sanat ve spor olmak üzere çok sayıda sponsorluk ve sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

 

Öğretmen Akademisi Vakfı Hakkında:
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile, 81 ilde 170.000 öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141