Uçak biletlerine tavan fiyat geliyor

Uçak biletlerine tavan fiyat geliyor
Özellikle tatil dönemlerinde fırsatçılığın önüne geçilmesi için önlem alınacak.

Taşımacılık sektörünün en yoğun olduğu bayram ve tatil dönemlerinde 'fırsatçılığın' önlenmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı harekete geçti.

Bakan Binali Yıldırım, 'fahiş fiyatların engellenmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, tavan fiyatı getirebilir' dedi.

Bayramlarda havayolu ulaşımında bilet fiyatlarının arttığı şeklindeki bir soruya yanıt veren Bakan Yıldırım şunları söyledi:

"İç hatlarda havayolu taşımacılığı, 8,5 milyondan 65 milyona çıktı. Faal havaalanı sayısı 26'dan 52'ye çıktı. Havacığılın cirosu 2 milyar dolardan 18 milyar dolara çıktı. Bir şeyde size katılıyorum. Bayram veya resmi tatiller dünyada taşımacıların en fazla bu dönemlerde iş yapıyor. Burada biraz fırsatçılık oluyor bunun farkındayız. Bunun önüne geçmenin yolu arz talep dengesini sağlamak, ikincisi vatandaşlarımızın seyahat programlarını çok önceden yapması. Arefe günün seyahat yapmaya karar verirseniz bunun bir bedeli olacak. Bu konuda bir yetkimizin olmadığı diye bir şey yok, yetkimiz var. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tavan fiyatı getirebilir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.