• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

"Türkiye İnovasyon Haftası"na doğru

Türkiye İnovasyon Haftasına doğru
TİM Başkanı Büyükekşi: "2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için yüksek katma değer oluşturmaya yönelik inovasyon ve Ar-Ge fikirlerin ticarete dönüşmesi büyük önem taşıyor"- "Konteynerlerimizi yükte hafif pahada yüksek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için yüksek katma değer oluşturmaya yönelik inovasyon ve Ar-Ge fikirlerinin ticarete dönüşmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

TİM'in 28-30 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde ikincisini düzenleyeceği, "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliği öncesinde Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde İzmir'deki üniversitelerin rektör ve dekanları ile organize sanayi bölgeleri yönetim kurulu başkanlarının katılımıyla inovasyon konulu toplantı düzenlendi.

Burada konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye İnovasyon Haftası" ile inovasyon ve Ar-Ge'nin Türkiye ekonomisi ve ihracatında taşıdığı önemi bir kez daha ülkenin gündemine taşıyacaklarını belirtti.

Geçen yıl Başkakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilkini düzenledikleri etkinliklerin 15 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Büyükekşi, bu yılki toplantıda da yenilikçi fikirlerin tartışılacağını dile getirdi.

Dünyanın ve ihracatın geleceğinin inovasyona dayalı kalkınmaya bağlı olduğunu ifade eden Mehmet Büyükekşi, "Konteynerlerimizi yükte hafif pahada yüksek ürünlerle doldurmalıyız. 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için yüksek katma değer oluşturmaya yönelik inovasyon ve Ar-Ge fikirlerin ticarete dönüşmesi büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Bir ülkenin gelişme ve kalkınmasının en önemli dinamiklerinden birinin inovasyon olduğunu dile getiren Büyükekşi, inovatif girişimlerin yaşama kalite ve artı değer kattığının bilinen bir gerçek olduğunu kaydetti. Büyükekşi, şunları söyledi:

"Biz bu noktadan yola çıkarak 7'den 77'ye herkesin bilim, teknoloji, pazarlama, tasarım, kent, iş ve sanayi dünyası, pazarlama, enerji ve tıp alanlarında inovasyonun geliştirici gücünün fakına varmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıl dünyanın dört bir yanından gelen 50'ye yakın inovasyon gurubunun konuşmaları dinlendi. 52 Ar-Ge merkezi, yurtiçi ve yurtdışından 57 üniversite ve 500'e yakın ödüllü projeyle inovasyon dünyasına yeni bir ivme kazandırdık."

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku ise Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak için dört temel sac ayağı bulunduğunu, bunların Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım olduğunu dile getirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da inovasyonun geleceğe yatırım yapmak olduğunu belirtti.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141