• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Turizm ve Barış”ı çizenler ödüllerini aldı

Turizm ve Barış”ı çizenler ödüllerini aldı
Uluslararası Yarışmada kazananlar, ödüllerini Beyoğlu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde aldı

Teması “Turizm ve Barış” olarak belirlenen 7’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda yetişkinler kategorisinde Ukraynalı karikatür sanatçısı Olena Tsuranova birinci oldu. Yarışmaya, 67 ülkeden 445 sanatçı toplam 895 eser yolladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TÜROB, AKTOB, Er Yatırım ve Prontotour’un katkılarıyla düzenlenen 7’nci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

 

Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Turizm ve Barış”

temalı yarışmada yetişkinler dalında birinci olan Ukraynalı Olena Tsuranova’ya ödülünü TÜROB Başkanı Timur Bayındır, gençler dalında birinci olan Mehmet Ali Mesut’a Er Yatırım’dan Sinan Kaya, üçüncü olan Kazakistanlı sanatçı Galym Boranbayev’e ise TYD eski başkanlarından Tavit Köletavitoğlu verdi. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü kazanan Bulgaristanlı karikatürcü Alla & Chavdar Georgiev çifti ödüllerini Vildan Özer’in elinden aldı.

Anatolia: Turizm Araştırmacıları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) tarafından düzenlenen yarışma Türkiye’nin dünya turizmindeki bilinirliğinin artırmak için gerçekleştiriliyor.

 

895 eser yarıştı

Uluslararası yarışmaya 67 ülkeden 445 karikatür sanatçısı toplam 895 eser gönderdi, bu eserler “yetişkinler” ve “gençler” olmak üzere iki kategoride değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde birinciliği Ukraynalı Olena Tsuranova kazanırken, İranlı sanatçı Mehdi Azizi ikinci, Kazakistanlı sanatçı Galym Boranbayev ise üçüncü oldu.

Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise Bulgaristanlı karikatürcüler Alla & Chavdar çifti aldı. Yetişkinler kategorisinde Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Seyran Caferli (Azerbaycan) ve Vladimir Semerenko (Rusya Federasyonu) mansiyon ödüllerini kazandılar.

 

Geçtiğimiz yıldan itibaren verilmeye başlanan 16 ve altındaki yaşlarındaki karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan “Gençler Kategorisi”nde ise Türkiye’den 13 yaşındaki Mehmet Ali Mesut’un eseri birinci oldu. Gençler kategorisinde verilen dört mansiyonu kazanan karikatür sanatçıları ise şöyle belirlendi: Bartu Çetinkaya (13 yaş, Türkiye), Büşra Esen (14, Türkiye) ve Mehmet Deniz Hubup (12 yaş, Türkiye).

“Turizm ve Barış” temalı uluslar arası yarışmaya ayrıca GMC Organizasyon, turizmgazetesi.com, Anemon Otelleri, Best Western Empire Palace Hotel ve Detay Yayıncılık da destek verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141