• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Tüm Şarkılar Öğretmenler İçin

Tüm Şarkılar Öğretmenler İçin
20 Kasım tarihinde, tüm Öğretmenlerin onuruna ve anısına Armutalan Kültür Merkezi’nde bulunan Marmaris Filarmoni Derneği uygulamalı müzik stüdyolarında yapılan TV çekimleri ile hayata geçirildi.

 

 

 

 

 

 

 

Kalimerhaba Derneği tarafından, Marmaris Filarmoni Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen Geleneksel 24 Kasım Öğretmenler Günü Konseri, her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 Kasım tarihinde, tüm Öğretmenlerin onuruna ve anısına Armutalan Kültür Merkezi’nde bulunan Marmaris Filarmoni Derneği uygulamalı müzik stüdyolarında yapılan TV çekimleri ile hayata geçirildi.


Marmaris Filarmoni Yaylı Dörtlüsü tarafından verilen konserde müzisyenler; 1. Keman: Murat Gürol, 2. Keman: Beyhan Öztürk, Viyola: Cem Kitiş, Vıyolonsel: Ahmet Yaşar Altınöz klasik müziğin sevilen eserlerini seslendirdiler.

dsc-5445.JPG
Kalimerhaba Dernek Başkanı Selma Sonat,  etkinlikte her yıl hepimizin öğretmeni Nuran Özlüer adına verilen ödüllerin, ana kriterinin yaşam boyu öğrenme ve öğretme olduğunu açıklayarak,  bu yıl Yaşam Boyu Eğitim Ödülü’nün Ahmet Sevgi’ye, Eğitimde Anıldıkça Yaşayanlar ödülünün ise bu konuda yaptığı katkılardan dolayı Ömür Hetman’a verildiğini söyledi. Ömür Hetman’ın Ödülü kızı Ahusu Hetman Kamacı tarafından teslim alındı. Etkinliğe Katılan Gazeteci Mustafa Sarıipek ve Mehlika Ahu Hetman Vakfı kurucularından Hukuk Danışmanı Avukat Sıtkı Hasdemir Ömür Hetman ile olan anılarını anlattılar.
Etkinliğe video konferansla katılan Ahmet Sevgi bu ödüle layık görülmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek
Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz “ Bu konserle başta Ata’mız olmak üzere tüm öğretmenleri bir kez daha şükranla anmanın huzuru içindeyiz. Ben de birinci kemandaki sanatçımız Murat Gürol, etkinliğin proje koordinatörü Umur Özlüer gibi bir öğretmen çocuğuyum, Öğretmenlerin hakkı ne yapsak ödenmez” dedi.

dsc-5448.JPG
Etkinliğin videosunun, yapılacak stüdyo çalışmalarının ardından sosyal medya ve kitle iletişim araçlarında yayınlanacağını söyleyen Kalimerhaba Derneği proje koordinatörü Umur Özlüer “Pandemi ortamının tüm olumsuz koşullarına rağmen Sanat bir kez daha Engel Tanımadı.
 Pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen bu etkinlikle sanatın sağaltıcı gücünü halkla paylaşmanın mutluluğu içindeyiz. Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

ahmet-sevgi.jpg

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü, 1981 yılından bu yana her yıl kutlanıyor. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.
Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

ogretmenler-gunu-ahmet-sevgi.jpg
Öğretmenler Günü'nün amacı; öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmeni bulunması gereken yüce yerine oturtmaktır. Öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. 

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.
Geçmişten bugüne:Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır. 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyet'in kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran Ulu Önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yenilikler yapmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. 

Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır. 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141