• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

TEMASINI EN İYİ ANLATAN FİLMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

TEMASINI EN İYİ ANLATAN FİLMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla bu sene dördüncüsünüdüzenlediği Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu.
  • SABANCI VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÜLER SABANCI: “DİJİTAL DÜNYAYLA BAĞLANTILI OLMALISINIZ, AMA ASLA ONA BAĞIMLI OLMAYIN”
  • GÜLER SABANCI: “SANATIN TOPLUMU DEĞİŞTİRME VE DÖNÜŞTÜRME GÜCÜNE İNANIYORUZ”

 

 “Dijital Yalnızlık” temasıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler SabancıveSabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın ev sahipliğinde,Türkan Sabancı,Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Yalçındağ, Zeynel Abidin Erdem,Alev Komili, Ayşegül Dinçkök, Gülben Ergen, Görgün Taner, Levent Erden, Tamer Levent,Atilla Atasoy, Murat Evgin, Uğur Kurul, Serkan Şenalp, Pelin Ermiş,Yasemin Aloğlu,Nesim Bencoya, Bengi Semerci, Haki Biçici’nin de aralarında olduğu iş, cemiyet ve sanat dünyasından isimlerinkatılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Bu sene toplam 490 film ile rekor başvurualan yarışmada 13 eser finale kaldı. Ödül almaya hak kazananlar;yönetmen-senarist Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncuHazar Ergüçlü, dünyaca ünlü Filistinli çağdaşyönetmenNajwa Najjar, Makedonya’dan ünlü yapımcı ve oyuncuLabina Mitevska ve İtalya’dan Venedik Film Festivali programcısıTeresa Cavina’danoluşan jürinin değerlendirmesiyle belirlendi. İlk yılında “Mülteci Kadınlar”, ikinci yılında “Çocuk İşçiler” ve üçüncü yılında “Ayrımcılık” teması ile düzenlenen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’na bugüne kadar Türkiye’nin her bölgesinden ve Avusturya, Belçika, Fransa, Hindistan ve Kanada’nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden 1.227 film başvurdu.

 

Sabancı Vakfı’nın yaptığı çalışmalarda sanatın yadsınamaz gücünden de faydalandığını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “46 yıldır kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Çalıştığımız alanlareğitim, sosyal değişim ve kültür-sanat. Sanatın, insanın gelişimine hizmet ettiğine; insandan başlayarak toplumu değiştirme ve dönüştürme gücüne inanıyoruz.Sabancı Vakfı olarak, toplumsal gelişmeye destek olmak, toplumsal sorunları gündeme getirmek, farkındalığı artırmak üzere birçok çalışma yapıyoruz. “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla dört yıl önce yola çıkarken,toplumsal sorunları genç sinemacıların yeni bir dille bize aktarmalarınısağlamayı amaçladık. Bu yarışma ile sadece toplumsal sorunlara genç sinemacıların dilinden dikkat çekmeyi değil, aynı zamanda onların gelişimine de katkıda bulunmak istiyoruz. Bugün geldiğimiz nokta hepimizi çok mutlu ediyor. Yarışmamızın dördüncü yılındayız, hep beraber daha iyiyi arayacağız ve her geçen gün daha iyiye ulaşacağımıza inanıyorum.Yarışmamıza bu yıl 490 genç sinemacımız müracaat etti. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Sabancı: “Dijital dünyayı dozunda ve doğru amaçla kullanmalıyız”

Yarışmayı her yıl farklı bir tema ile düzenlediklerini belirtenSabancı, “Bu yıl ‘Dijital Yalnızlık’ temasını seçtik. Günümüzde teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylaştırıcılığı ve gelişmemize yaptığı katkıları asla unutmamalıyız. Ancak teknolojiyi ihtiyaçtan ziyade bir amaca dönüştürdüğümüzde özellikle gençleri tehdit eden dijital bağımlılık ortaya çıkarıyor. Dijital bağımlılık bireyleri sosyal ve psikolojik yalnızlığa itiyor ve önemli sorunlara yol açıyor. Bu konuda son yıllarda dünyanın her yerinde çok önemli üniversitelerde araştırmalar yapılıyor. Manchester Üniversitesi’nin ‘Yalnızlık Çalışması’ araştırması da 16-24 yaşları arasındaki gençlerin dijital bağımlılık nedeniyle büyük ölçüde güçlü yalnızlık duygusuna sahip olduklarını gösteriyor. Güçlü yalnızlık duygusu birçok sosyal sorunu da beraberinde getiriyor. Elbette, dijitalleşmenin nimetlerinden sonuna kadar faydalanmalıyız, yeni teknolojiler üretmeliyiz. Ancak dijital dünyanın hayatımıza olumlu katkı sağlayabilmesi için; dozunda ve doğru amaçla kullanımına özen göstermeliyiz. Gençlere şunu söylemek istiyorum; dijital dünyayla bağlantılı olacaksınız, olmalısınız, ama asla ona bağımlı olmayın” dedi.

 

Yarışmanın tüm katılımcılara katkı sunmayı hedeflediğini belirtenSabancı, “Bu bir yarışma olsa da inanıyorum ki, bu gecenin kaybedeni yok, hep beraber duyarlılığımız, farkındalığımız artacak, hep beraber kazanacağız. Yarışmaya başvuran herkesin sanat yolculuğuna destek olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle her yıl, Kısa Film Platformu Buluşmaları ileusta sinemacıların gençlerle deneyimlerini paylaştığı çalıştaylar düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kanaat Önderi Ludovic Bource: “Bizi bir araya getiren şeyleri savunmaya devam etmeliyiz”

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın bu yılki Kanaat Önderi Oscar ödüllü besteci Ludovic Bource genç sinemacılara ilham veren konuşmasında, “Burada sizlerle olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu benim İstanbul’a ilk ziyaretim, bu şehre ve konukseverliğinize hayran kaldım. Sizlere aslında bu kardeşlikten ve dayanışmamızdan bahsetmek istiyorum. Hepimiz bir şeylerin arayışı içindeyiz. Bizi bir araya getiren şeyleri savunmaya devam etmeliyiz. Hayal etmenin, paylaşmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması sayesinde burada birlikteyiz. Geleceğin film yapımcıları, sinemacıları da aramızda.Harika jüri üyelerimizi de takdir etmek istiyorum,hepinizdeçok özel bir ışık var. Bu mutluluk Sayın Güler Sabancı’nın cesareti, kararlılığı, sanata ve sinemaya olan tutkusu sayesinde gerçekleşti, kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

 

Birincilik ödülü “Parti” isimli filmiyle Efe Can Yıldız’ın oldu

“Parti” filmiyle birinci olan Efe Can Yıldız’aödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim ederken“Nasıl Bilirdiniz?” filmiyle ikinci olan Ayşenur Erdoğan Gökçe’ye ödülünü Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ve “Dijital Pizza” filmiyle üçüncü olan Veysel Aslan’a ödülünü yarışmanın Kanaat ÖnderiLudovic Bource verdi. Mansiyon ödülüne layık görülen“Girdap” filminin yönetmeni Cüneyt Işıködülünü Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan’dan aldı. Dereceye giren filmlerin birincisi 20 bin TL, ikincisi 15 bin TL, üçüncüsü 10 bin TL ile ödüllendirildi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141