• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sömestirde tercih kayak merkezlerinden yana

Sömestirde tercih kayak merkezlerinden yana
Türkiye'de yaklaşık 17 milyon öğrenci, 800 bin öğretmen ve 5 milyon üniversitelinin tatile hazırlandığı sömestir için en çok kayak merkezleri tercih edildi- Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu: "Yurt içinde Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Ilg

AHMET BAYRAM - Türkiye'de yaklaşık 17 milyon öğrenci, 800 bin öğretmen ve 5 milyon üniversiteli tatile hazırlandığı sömestir için en çok kayak merkezleri tercih edildi.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, sömestirde tatil talebinin yurt içinde yoğunlaştığını kaydederek, "Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Ilgaz, Erciyes ve Sarıkamış talebin yoğun olduğu yerler" dedi.

Polatoğlu, yurt içinde bir kayak merkezinde bir haftalık yarım pansiyon tatilin bin 500 lira ile 3 bin lira arasında değiştiğini belirtirken, yurt içinde en pahalı kayak merkezinin ise Uludağ olduğuna işaret etti. Polatoğlu, uygun fiyata tatil yapmak isteyenlerin ise Palandöken, Sarıkamış, Erciyes ve Ilgaz'ı tercih ettiğini söyledi.

Kayak merkezlerinin hemen hemen dolduğuna değinen Polatoğlu, "Uludağ'da çok az yer kaldı, o da en pahalı otellerde. Uludağ'da bir haftalık yarım pansiyon fiyatlar 2 bin 500 liradan başlıyor, 3 bin liraya kadar çıkıyor" diye konuştu.

- "Tatili dönemleri bölgesel koşullara göre değişsin"

Polatoğlu, kayak merkezlerinde fiyatların çok arttığına dikkati çekerek, "Özellikle Uludağ'da sömestir rezervasyonları başlamadan önce günlük oda fiyatları 150 lira. Ancak sömestr başladıktan sonra günlük oda fiyatı bir anda 450-600 liraya kadar çıkıyor. Bu da talepten kaynaklanıyor, yerli turisti ve turizmciyi sıkıntıya sokuyor" dedi.

Fiyatların bir anda bu şekilde artmasını Türkiye'de eğitim gören yaklaşık 17 milyon örgün öğretim ile 5 milyon üniversite öğrencisinin tatile aynı anda çıkmasına bağlayan Polatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Tur Operatörleri Platformu olarak diyoruz ki, dünyada olduğu gibi yaz ve sömestir tatili dönemleri bölgesel koşullara göre değişsin. Örneğin yaz aylarında Batı Anadolu tatil yaparken Doğu Anadolu'da eğitim devam etsin. Doğu Anadolu'da zor kış şartlarından dolayı eğitimde aksamalar meydana geliyor. Batı Anadolu ise tam tersi, yazın aşırı sıcaklardan dolayı insanlar şehirlerde durmak istemiyor. Okulların tatile girmesinde iklimsel farklılıklar gözetildiğinde bu iç turizme, turist sayısı bakımından en az yüzde 35-40 yansıyacaktır. Tatil sezonu uzayacaktır, bu da otel fiyatlarını ucuzlatacağı için yabancı turist sayısını da arttıracaktır."

Cem Polatoğlu, sömestirde yurt dışı talebinde ise Uzakdoğu turları ile Bulgaristan, Slovenya, İtalya ve İsviçre'deki kayak merkezlerinin öne çıktığını ifade etti. Polatoğlu, şiddetli soğuklardan dolayı Orta Avrupa turlarına ilginin az olduğunu dile getirdi.

Polatoğlu, 24 Ocak ve 8 Şubat arasında tur operatörleri aracılığıyla yurt içinde 100 bin, yurt dışında ise 40 bin kişinin tatile çıkacağını ve bunun yaklaşık 300 milyon liralık bir tatil ekonomisi oluşturacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Bayram
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141