• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

“Şişenin Dibi” İlksatır Yayınevi etiketiyle raflarda

“Şişenin Dibi” İlksatır Yayınevi etiketiyle raflarda
Gündelik, sıradan hallerin toplamından damıtılan küçük sevinçlerin, görünmez kederlerin ve dikkate değer rüyaların kelimelere döküldüğü on beş öyküden oluşan Özge Sarıoğlu imzalı “Şişenin Dibi”, İlksatır Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

 


 
 

 

 

 

 

 

Kendini öncelikle bir öykücü olarak gördüğünü ifade eden Sarıoğlu, “Umarım bu öyküler, okuyucusuna her gün kafa yormadıkları bir şeyler düşündürür” dedi.

Gündelik, sıradan hallerin toplamından damıtılan küçük sevinçlerin, görünmez kederlerin ve dikkate değer rüyaların kelimelere döküldüğü on beş öyküden oluşan “Şişenin Dibi”, İlksatır Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Daha önce distopik bir romanla karşımıza çıkan Özge Sarıoğlu’nun ikinci kitabı olan “Şişenin Dibi”, insana ve onun hallerine biraz daha yakından bakmak isteyenler için keyifli bir okuma sunuyor. Kitapta yer alan öykülerin on beş yıla yakın süredir yazdığı öykülerin bir seçkisi olduğunu belirten Yazar Sarıoğlu, “Dinlendirip dönüp yeniden okuduğumda beni şaşırtan, tekrar düşündüren öyküler. Aslında yazarken kendime yazıyorum ama bunlar ‘Başkaları da okusa’ diye düşündüğüm öyküler. Onlar, belki başkalarını da düşündürür dürtüsüyle ‘Şişenin Dibi’nde buluştular” dedi.

“Öykü benim baş tacım”
“Öykü benim baş tacım” diyen Sarıoğlu, kendini öncelikle bir öykücü olarak gördüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Fakat bazı konular öyküye sığmayacak kadar geniş olunca mecburen romana dönüşüyor. ‘Romanın küçük kardeşi öykü’ bakış açısından hiç hazzetmem. Zira ben öncelikle kendimi bir öykücü olarak görüyorum.” Sarıoğlu, kitapta yer verdiği konular için de “İnsan kendi içinden geçtiği dönemlere göre konular seçebiliyor. Bu on beş öykü benim kişisel dönemlerimden bağımsız, ‘Bana da okuyucuya da yeni bir şeyler söyleyebilir’ diye düşündüklerim. Umarım okuyucusu da bu hisle okur, ağzında kalan tattan memnun olur. Belki her gün kafa yormadıkları bir şeyleri düşündürür” diye konuştu.
 
Ödüllü “Hapis” de kitapta!
2007 Özgür Pencere Kadın Öyküleri Yarışması Mansiyon Ödüllü “Hapis” adlı öykünün de yer aldığı kitap, ona eşlik eden şarkılar ve yazarın yumuşacık anlatımıyla bir solukta okunuyor.

  
Kitap Künye:

Yayınevi: İlksatır Yayınevi
Kitabın Adı: Şişenin Dibi
Kategori: Öykü
Yaş Grubu: Yetişkin
Sayfa: 100
Yazar: Özge Sarıoğlu
Kapak Tasarım: Serkan Yolcu
Yayına Hazırlayan: Serda Kranda Kapucuoğlu
Grafik Tasarım: Gelengül Erkara
Fiyatı: 18 TL

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141