• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

'Sevimli' anneler

Sevimli anneler
İki kadın, 61 yaşındaki İskoç Luise Thirkill ve 49 yaşındaki Türkan Dağdelen, toplamda bin 200'e yakın hayvana bakıyor, annelik ediyor.

İki kadın, 61 yaşındaki İskoç Luise Thirkill ve 49 yaşındaki Türkan Dağdelen. İkisi de Muğla'da yaşıyor, ikisi de 20 yıldır hayatlarını insanların sevimli dostları kedi ve köpeklere adamış. Thirkill ve Dağdelen, toplamda bin 200'e yakın hayvana bakıyor, annelik ediyor. İkisi için de dün kutlanan 'Anneler Günü' bambaşka anlamlar taşıyor.. Onlar, hayvanlara 'annelik' yapmaktan büyük mutluluk duyuyorlar...

 

Ülkesi İskoçya'daki annesi, 2 çocuğu ve 5 torunundan çok uzak-larda, Marmaris'te yaşayan ve 'Kedilerin İskoç annesi' olarak tanınan Luise Thirkill, Anneler Günü'nü kurucusu olduğu barınakta ‘yavruları’na mamasını verdi, bes-ledi, temizlik yaptı, duygularını dile getirirken de 'çok mutluyum' dedi. 

Tatil için geldiği Marmaris'te 20 yıl önce bulduğu yaralı bir kedi yavrusu yüzünden hayatı değişen, şimdilerde 250 kadar kedi, 30 köpek, 2’şer at ile eşek, 10 tavuk, 1 de baykuşa bakan Thirkill, şunları söyledi:

ONLARIN ANNESİ OLMAYA BAYILIYORUM

“İskoçya'daki kızım ve oğlum aradı, Anneler Günü'mü kutladı. Annemle ve torunlarımla konuşamadım. Her şeye rağmen çok mutluyum. Çünkü, her şeyden önce hayat, Allah'ın bize verdiği çok büyük bir ödül. Ayrıca buradaki tüm havyalar benim çocuklarım. Onları bırakamam. Türkiye'de hayvanların annesi olmaya bayılıyorum. Ömrümün sonuna kadar da buradaki annelik görevimi yerine getirmek istiyorum.”

ANNELİK ŞEFKATTİR, PAYLAŞMAKTIR

Ortaca İlçesi'nde yaşayan Türkan Dağdelen ise evlenmemiş, çocuğu da yok ama O da, sahipsiz, yardıma muhtaç hayvanlara annelik yapıyor. Ortaca'daki barınağında 600 köpek, 180 kedi, 1 kör ve yaşlı katır ile 3 ördeğe bakıyor.

Hayvan Dostları Derneği'nin (HAYDOS) Kurucusu ve Başkanı olan, cesareti ve radikal eylemleriyle tanınan Türkan Dağdelen de 'Anneler Günü'nde 'yavru'larının bakımını yapmak, onları beslemekle uğraştı. İngiltere, Almanya, Hollanda ile Hindistan'da bulunan, çok iyi derecede İngilizce Almanca ve Felamenkçe bilen Türkan Dağdelen de çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Almanya'da yaşarken, 1994'te ailesiyle Türkiye'ye tatil için gittikleri sırada Bulgaristan'da geçirdikleri trafik kazasında anne ve babasını kaybeden, dönmek zorunda kaldığı memleketi Ortaca'da tecavüze uğramış köpeğe rastladıktan sonra hayatını hayvanlara adayan Türkan Dağdelen, “Bana göre annelik, Allah'ın yarattığı tüm canlılara şefkat göstermek, paylaşmaktır. Bu bir insan, bir hayvan bir ağaç da olabilir. Ben de sahipsiz, yardıma muhtaç hayvanlara annelik yapmaktan çok ama çok büyük mutluluk duyuyorum. Yavrularıma ömür boyu annelik yapmak istiyorum” diye konuştu.

 (Ender TÜRKKAN) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141