• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Şanlıurfa Yeni Eğitim Yılına Şimdiden Hazır

Şanlıurfa Yeni Eğitim Yılına Şimdiden Hazır
Eğitim açısından dezavantajlı konumdaki güneydoğu genelinde, STEM eğitim modelinin yaygınlaştırılması için çalışmalarını son hız sürdüren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 eğitim yılına hazır.

STEM Geleceğin Mühendisleri projesi başta olmak üzere gerek yurtdışı STEM eğitimleri gerek Fischertechnik Türkiye distribütörü Eduplay’in ev sahipliğinde İstanbul’da eğitimlerini tamamlayan ve 50 öğretmenden oluşan Şanlıurfa STEM Ekibi 2016-2017 eğitim yılına STEM ders planlarını hazırlıyor. STEM atılımları kapsamında ilk yılında hafta içi ve hafta sonu atölye programlarıyla devam eden Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalar 2016-2017 yılında müfredat içerisinde uygulamalı olarak devam edecek.

Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşan STEM, Türkiye’de büyük yatırımlarla gelişmeye devam ediyor. ABD, Japonya, Çin, Güney Kore gibi dünyanın gelişmiş ekonomilerinde yıllardır uygulanan STEM eğitim modeli güneydoğu bölgesinde Şanlıurfa merkezli olarak önemli adımlar atıyor. STEM konusunun bölgede son iki yılda büyük bir ivme kazanan ve bölge eğitimi açısından büyük bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yoğun çalışmaları ile yeni eğitim dönemine hazır. Eduplay, Türkiye Ulusal Ajansı ve Aziz Sancar’ın katkısıyla yatırımlarını günden güne arttıran İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar, Şanlıurfa’daki Suriyeli mülteci öğrenciler, göç ve yoğun öğrenci sayısı baz alındığında bölgenin yirmi yıllık geleceği açısından çok “büyük bir adım” niteliğinde.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM Projesiyle Geleceğe Büyük Yatırım Yapıyor

STEM çalışmalarının daha öncesinde Horizon2020 çalışmaları, TÜBİTAK projeleri ve scientix.eu temelli öğretmen etkinlikleri ile devam edildiğini belirten Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ bölgede son iki yılda büyük bir ivme kazandıklarını ve bölge eğitimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirtti. “STEM çalışmalarının öğrencilerin ve ailelerin yoğun ilgisinden dolayı artık hafta içine sığmadığını gruplar halinde hafta sonu da atölye çalışmalarını gerçekleştirdiklerini” ifade eden İlci, “12-14 yaş grubundaki öğrencilerin kendi beyin fırtınaları çerçevesinde güneş enerjisiyle çalışan arabalar yapmasının ileriki yıllarda ne kadar büyük atılımlar gerçekleştirebileceklerinin küçük bir habercisi olduğunu belirtti. Nitekim hafta sonu ve okul zamanı dışında Karaköprü Ortaokulu ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezi STEM robot atölyelerinde yüzlerce öğrenci uyarlanabilir robot ve mühendislik setleriyle fen ve tekniğin birleşimini keşfediyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141