• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sanayici uzun vadeli program istiyor

Sanayici uzun vadeli program istiyor
TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar: "Beklentimiz; gerek emtia gerekse finansal piyasalardaki istikrarsızlığı tolere edecek şekilde yenilenmiş, tüm organize sanayi bölgelerini kapsayan bir teşvik paketinin yılbaşından itibaren gecikmeden devreye alınmasıdı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, iş dünyasının tüm sanayi bölgelerini kapsayan bir teşvik paketinin yılbaşından önce devreye alınması beklentisinde olduğunu bildirdi.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, küresel pazarlardaki belirsizliklerin yanında Türkiye'de döviz kurlarında yaşanan istikrarsızlığın sanayicinin önünü görmesini engellediğini belirtti. Yorgancılar, "Beklentimiz gerek emtia gerekse finansal piyasalardaki istikrarsızlığı tolere edecek şekilde yenilenmiş, tüm organize sanayi bölgelerini kapsayan bir teşvik paketinin yılbaşından itibaren gecikmeden devreye alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

Yeni yıla girmeden yatırım teşvik sistemini gözden geçirerek yenilemek gerektiğini vurgulayan Yorgancılar, ihracattaki gelişmelerin imalat sanayi üretimini etkilemesinin kaçınılmaz olduğuna, iç talepteki kısmi canlılığın sanayi üretimindeki dalgalanmaların ihracata oranla sınırlı kalmasına neden olduğuna dikkati çekti. 2012 yılı ocak-eylül döneminde yüzde 2,5 olan sanayi üretimi artışının 2013 yılının aynı döneminde ortalama yüzde 3,9'a yükselmesinin olumlu olduğunu ifade eden Yorgancılar, ağustos sonu itibariyle sanayi istihdamında yaşanan yüzde 4,6'lık artışın kaynağının da iç talep olduğuna değindi.

Yorgancılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin para politikalarına ilişkin tavrının netleşmesi ve sonrasında küresel finans piyasalarında istikrar sağlanıncaya kadar kurlarda dalgalanma yaşanacaktır. Kurlara bağlı olarak enflasyon oranları ve faizlerin düzeyi şekillenecektir. Bu konularda Merkez Bankası üzerine düşeni yaparken, sanayi sektöründe yapısal dönüşümü hızlandıracak politikalar daha yoğun olarak devreye sokulmalıdır. Beklentimiz gerek emtia, gerekse finansal piyasalardaki istikrarsızlığı tolere edecek şekilde yenilenmiş, tüm organize sanayi bölgelerini kapsayan bir teşvik paketinin yılbaşından itibaren gecikmeden devreye alınmasıdır. Böylece sanayicimiz yeni bir ışık, yeni bir rota ve hepsinden önemlisi de taze bir heyecan yakalayabilecektir."

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141