• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

SANAT VE CEMİYET DÜNYASI PREMATÜRE DOĞUMLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

SANAT VE CEMİYET DÜNYASI PREMATÜRE DOĞUMLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Her yıl 150 bin prematüre doğumun gerçekleştiği Türkiye’de, kritik olarak kabul edilen 31’inci haftadan önce doğan bebeklerin hayatta kalma oranı yüzde 50 seviyelerinde kalıyor.

Her yıl 150 bin prematüre doğumun gerçekleştiği Türkiye’de, kritik olarak kabul edilen 31’inci haftadan önce doğan bebeklerin hayatta kalma oranı yüzde 50 seviyelerinde kalıyor. Bu duruma dikkat çekmek ve prematüre doğumlar konusunda farkındalık oluşturmak için aralarında Merve Sevi, Kerem Fırtına, İnci Candemir, Sedat Erdiş, Selda Terek, Pia, Yelda Cumalıoğlu ve Hülya Seloni’nin de bulunduğu ünlüler Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni’nde bir araya geldi.

 

 

Sanat ve cemiyet dünyasının birbirinden önemli isimleri prematüre doğumlara dikkat çekmek amacıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni’nde bir araya geldi. Uluslararası arenada edindiği tecrübelerle nitelik eğitim içerikleri ile yenidoğan sağlık çalışanlarının yetişmesine öncülük eden NICU Academy öncülüğünde organize edilen etkinlikte ülkemizdeki prematüre doğumlara dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık sağlamak amaçlanıyor. Prematüre konusunda alanındaki en geniş kapsamlı organizasyon olarak dikkat çeken törende dünyaya gözlerini erken açan ve yaşama tutunmak için özel bakıma muhtaç olan küçük melekler ve onları hayata bağlayan yeni doğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşireleri ödüllendirildi.

 

Ünlüler prematüre farkındalığı için buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek prematüre çocuk sahibi ailelerin de katıldığı ödül törenine; sanat dünyasından Merve Sevi, Kerem Fırtına, İnci Candemir, Sedat Erdiş, Selda Terek, Pia, Yelda Cumalıoğlu ve Hülya Seloni katılımlarıyla destek verdi. Tuna Kiremitçi ve piyano performansıyla Ahmet Özden, etkinlikte sahne alarak bu anlamlı geceye renk kattı. Sanat ve cemiyet dünyasının haricinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın yanı sıra birçok önemli bürokrat da 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni’ne katılım göstererek Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş en geniş kapsamlı prematüre farkındalığı gecesine katkı sağladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141