Sanat İnsanlıktır
Kalimerhaba Derneği – Marmaris Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan Karma Güzel Sanatlar Sergisi ile başlayan etkinlik sırasında programla ilgili bilgi veren, Selma Sonat,
15 - 21 Nisan arasındaki hafta içi, her gün saat 18.00 de Sanat Filmleri toplu gösterimi var.
20 Nisan Cumartesi Günü Saat 14.00 de Marmaris Kültür Merkezi - Kalimerhaba Derneği'nde "Çocuklar Sanat Atölyesinde" programımızda, resim ve seramik yapıyoruz ,fotoğraf çekiyoruz.
Saat 17.00 de Tiyatro FisKos Gençleri "Masallar Dile Geldi" adlı oyunu sahneliyor.
21 Nisan Pazar Günü Saat 20.30 da Beldibi Belediyesi Gösteri Merkezi’nde
"Aşk Oyunları” adlı tiyatro gösterimizi sahneliyoruz.
Bütün bir hafta boyunca turizm tesislerini ziyaret ediyor, dünyanın en büyük kitle hareketini gerçekleştiren bu sektörün yöneticilerine, "Turizm ve Sanat Buluşması" ile,
kendi alanlarında yaratacakları farklılıkları anlatıyoruz.
Böylece, turizme hizmet veren turistik tesisler, çağdaş sanatçılarımızın eserlerinin sergilendiği, yenilenmiş dekorlarında farklılıklarını ortaya koyarak, Türkiye'nin çağdaş yüzünü Dünya insanlarına yansıtacak ve geleneksel el sanatlarımızın uygulamalı örneklerinden oluşan atölye çalışmalarına da ev sahipliği yaparak, ülkemiz adına önemli bir kültür alışverişini gerçekleştirebileceklerdir.
Bu konuda öncülük eden turistik tesisler ise,
"Sanat Bayramı Şenlikleri Özel Teşekkürleri" ile ödüllendirileceklerdir. Kalitesine bir Sanat yıldızı ilave etmek isteyen tüm tesislere, etkinliklerimiz boyunca, ücretsiz,
"Sanat Danışmanlığı" hizmeti verilecektir diyerek bu gün açılan serginin 60 sanatçının, eserlerinden oluştuğunu, Sergi açılışında bulunan, Serpil Kaanoğlu ve Teoman Armağan’ın eserlerinin çok etkileyici olduğunu vurgulayarak, Sanat Bayramımız güzel Marmaris’imize hayırlı uğurlu olsun dedi.
Açılışta mini bir piyano dinletisi ile büyük alkış alan Kumsal Kaanoğlu, 5 yaşından beri 3 yıldır büyük bir disiplinle piyano üzerine çalıştığını belirterek, alkışlarınız en çok piyano öğretmenim Levent Kurt’u mutlu edecektir dedi.
Karma Güzel Sanatlar Sergisi açılışı sırasında, sanatseverlerle bir araya gelen, Sanatçılar, sanatseverlerle yaptıkları söyleşide “Sanat Nedir?” sorusunu sorarak tanılanmasını istediler. Sanat Nedir? Sorusuna, barıştır, mutluluktur, yaşam biçimidir, iletişimdir, sevgidir, tutkudur yanıtlarını veren sanatseverlerin içinden bir kişi, bu söyleşiye damgasını vuran sözü söyledi. “Sanat İnsanlıktır” dedi.
Marmaris Kültür Merkezi – Kalimerhaba Derneği Etkinlik Koordinatörü Umur Özlüer, “evet bize, insan olma ayrıcalığını sağlayan, hayatımızı anlamlandıran ve renklendiren sanatla barışık bir toplum adınadır tüm uğraşımız. Her gününün, sağlık, sevgi ve sanatla dolu, dolu geçmesi için, lütfen etkinliklerimizi takip ediniz” dedi.
Açılış kokteylinin ardından MKM Sanat Sofrasında devam eden, etkinlik sanatçıların Nihat Cebbar’ın gitarı eşliğinde söyledikler, birbirinden güzel şarkılarla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.