• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Sahip çıkalım, katılalım

Sahip çıkalım, katılalım
Türkiye Rallisi, bu yıl ilk kez Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Türkiye Rallisi, bu yıl 13-15 Mayıs tarihleri arasında ilk kez Marmaris'te gerçekleştirilecek. Organizasyonu uluslararası gözlemciler de takip edip, puanlayacak. Puanlama olumlu çıkarsa, Türkiye’de yeniden Avrupa ve Dünya Ralli Şampiyonaları düzenlenebilecek.  İlgililer ve yetkililer, 'çok önemli' diye nitelediği, ilçe turizmine de büyük katkı sağlamasını bekledikleri ralliye, herkesin sahip çıkması yönünde çağrıda bulundu.

 

Bu yıl ilk kez Marmaris'in 13-15 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Türkiye Rallisi'nin bilgilendirme toplantısı dün yapıldı. Organizasyonu düzenleyen Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı'nın yanısıra toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Marmaris Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mutlu Ayhan'ın da aralarında bulunduğu ilgililer, yetkililer katıldı.

ralli-24.jpg

Serkan Yazıcı, açılış konuşmasında yarışların Marmaris'te gerçekleştirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Yarışların üst düzey yönetmenler tarafından puanlanarak Dünya ve Avrupa Ralli Şampiyonasının da Türkiye'de gerçekleşmesi yönünde önemli bir adım atılacağını vurgulayan Yazıcı, ilçenin, ralli haricinde, Marmaris Offroad  ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil yarışlarınından oluşan Marmaris Auto Sport Fest'e de  ev sahipliği yapacağını dile getirdi.

Organizasyona destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Yazıcı, “Bu yarış Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu'na giden çok özel bir yarış. Yarışlara bu yıl Makedonya ev sahipliği yapıyor ama emin olun ki Marmaris rotası dünyanın en güzel coğrafyasına sahip. Marmaris ralli için biçilmiş kaftan” diye konuştu.

Mutlu Ayhan, kendisinden sonra söz alanlar gibi yarışların kazasız, belasız tamamlanması ve geleneksel hale gelmesini temenni ettiklerini söyledi. Serkan Öçalmaz da organizasyonun ve görevlerinin önemini bildiklerini, bu doğrultuda çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Ali Acar da  şunları söyledi; “Marmaris önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonun mimarı ve en büyük sponsoru Serkan Yazıcı'ya şahsım ve Marmaris halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler de kamu kurumu olarak Marmaris'i daha canlı tutmak ve turist sayısını arttırmak adına spor turizmine büyük önem veriyoruz. Basının ve Marmaris halkının da desteğiyle Marmaris'in bu 3 günü bir festival tadında yaşayacağına inanıyorum.”

Kaymakam Yüksel yarışların en iyi şekilde gerçekleşmesi için gerekenlerin yapıldığını ifade etti, “İlçemizin adına yakışır şekilde tamamlanmasını arzuluyoruz” dedi.

Marmaris'in aldığı her organizasyonun altından başarıyla kalktığını ifade eden Vali Yardımcısı Köten, her organizasyonun hem spor turizmine katkı sağladığını hem de spor potansiyelini yükselttiğini belirtti. Organizasyon kapsamında hafta sonu Marmaris'in yaklaşık 3 bin kişiyi ağırlayacağını hatırlattı.

Toplantıda ayrıca, organizasyon hakkında kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla gazetecilerle bir basın açıklaması paylaşıldı. Açıklamada, şu bilgiler ve sözler yer aldı:

Türkiye'nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu Türkiye Rallisi, 13-15 Mayıs tarihlerinde bu yıl 45. kez Marmaris Rally Turkey adıyla ilk kez Marmaris'te

düzenlenecek. Ralli haricinde, Marmaris Offroad Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı'ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest, 150 kadar araç ve 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yapacak. Avrupa Ralli Kupası haricinde; Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Rally Şampiyonası'na puan verecek olan ralliye, ülkemiz haricinde Avrupa ülkelerinden de sporcular katılacak.

SEROMONİ 13 MAYIS'TA ATATÜRK MEYDANI'NDA

13 Mayıs Cuma günü 15:30'da Marmaris Atatürk Meydanı'ndan verilecek olan seremonik start ile başlayacak olan organizasyonun ilk günü, 14 Mayıs Cumartesi sabahı saat 12:00'de İçmeler Pazar Yerinde kurulacak olan servis alanından başlayacak. Rallinin ilk gününde Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde yer alan Marmaris'in muhteşem doğasıyla iç içe 5 özel etabı geçecek ekipler, saat 18:00'den itibaren İçmeler Servis Alanı'nda günü noktalayacaklar. 190 kilometresi özel etap, yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki zorlu rallinin ikinci günü ise, 15 Mayıs Pazar sabahı 08:30'da başlayacak. Ekipler ikinci günde ise, Asparan, Hisarönü ve Kufre bölgesindeki 6 özel etabı geçerek saat 15:00'den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı'ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler. Rallideki özel etaplar geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Türk otomobil sporlarının duayenlerinden Renç Koçibey, Mustafa Koç, Ali Sipahi, Lem'i Tanca ve Yusuf Aramacı isimleri ile anılacak.

MARMARİS İLK KEZ EV SAHİBİ

Kısa adı TOSFED olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından ilk kez Marmaris'te düzenlenen ralli; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi katkılarıyla, Spor Toto, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Marmaris Ticaret Odası, Fora Araç Takip, Baki Dalyancı ve AutoClub sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA ÖNEMLİ VİRAJ

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası'nın en uzun ve en yüksek katsayılı yarışı olması nedeni ile Türk pilotlar açısından da büyük önem taşıyan rallide, şampiyona mücadelesi daha da kızışacak.Şampiyona lideri Neo Motorspor'dan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve ikinci sırada yer alan BC Vision Motorsport'tan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekipleri, Castrol Ford Team Türkiye sporcuları Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekipleri ile nefes kesen bir podyum mücadelesi sergileyecekler. Sınıflardaki çekişme de en az genel klasman kadar dikkat çekecek. (Hatice IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141