• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Sağlıklı Saçlar İçin Dört Mevsim Bakım Yapılmalı

Sağlıklı Saçlar İçin Dört Mevsim Bakım Yapılmalı
Sağlıklı saçlara sahip olmak, herkes için önemlidir. Sağlıklı ve güçlü saçlarla her zaman ışıldamak için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli hep merak konusudur.

 

 

 

 

 

Shenol Hair kurucusu ve saç bakım uzmanı Şenol Mert, saç bakımı hakkında kadınların merak ettiği püf noktaları açıkladı.

Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte yıpranmış ve canlılığını yitirmiş saçlar, her kadının yaşadığı en temel problemler arasında. Shenol Hair’in kurucusu Şenol Mert kadınların özellikle kış aylarında saç bakımına daha fazla özen göstermeleri gerektiğinin altını çizerek, “Kış aylarında şapka gibi aksesuarlar soğuklara karşı korunmak için etkili olsa da derinin nefes almasını engelleyerek saçlarda ciddi yıpranmaların oluşmasına sebep olur. Doğru saç bakım ürünleriyle saçın daha güçlü oluşumunu tetiklemek ve saç bakımını etkili biçimde yapmak mümkün” diye konuştu.

Zengin içerikli bakım ürünleri, saçları güçlendiriyor”

Kadınların dört mevsim saç bakımını aksatmamaları gerektiğine vurgu yapan Şenol Mert, “Saç bakımı mevsimlere indirgenemez. Dört mevsim aralıksız olarak saç bakımının doğru yöntemler kullanılarak yapılması gerekir. Zengin içerikli bakım ürünleri, saçları güçlendiriyor ve bu tarz ürünler ile tüm mevsimlerin olumsuz şartlarını bertaraf etmek mümkün. Saç bakım ürünü tercihe derken kadınların en çok paraben, SLS ve silikon gibi etkenlere dikkat etmesi gerekiyor. Bu etkenleri içeriğinde barındırmayan saç bakım ürünleri kesinlikle tercih edilmemeli ve anti-aging etkisi kanıtlanan bakım ürünlerine yönelim gösterilmeli” dedi.

Sağlıklı besinler tüketmek tahmin edildiğinden daha önemli”

Saç sağlığının güçlü bir beslenme düzeninden geçtiğini belirten Mert, “Saç bakımında sağlıklı besinler tüketmek tahmin edildiğinden daha önemli. Bilineceği üzere avokado, havuç, yulaf ve somon gibi besin kaynakları son dönemin trendleri arasında. Bunların dışında C Vitamini ve Omega-3 açısından zengin her türden besinin saçları güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Bu besinler, saçları güçlendirmekle kalmıyor aynı zamanda yeni saç oluşumunu da destekliyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca kuru veya yıpranmış saçlar için kadınlara özel öneriler de veren Şenol Mert, “Çay ve hindistan cevizi yağının saç için oldukça verimli birer kaynak olduğunu biliyoruz. Bu ürünlerle hazırlanan maskeleri saçlara uygulayarak, kuru ve yıpranmış saç sorunlarının çözüme kavuşturulması mümkün” ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141