• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

"KKTC futbolu oyuna geldi"

"KKTC futbolu oyuna geldi"
KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, Kıbrıs Türk gençlerinin önünü açabilmek ümidiyle başlatılan süreçte, KKTC futbolunun oyuna geldiğini söyledi.

Serdar Denktaş, KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi futbol federasyonları arasında imzalanan anlaşmayı AA'ya değerlendirdi. FIFA ve UEFA çatısı altında yapılan anlaşmada, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF), Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) bir futbol kulübü gibi üye olmasının, herkesi rahatsız ettiğini belirten Denktaş, "Rum tarafında siyaset her işin içerisinde olduğu gibi futbolun da içindedir. UEFA ve FIFA başkanları bunun farkında olmayabilir ama bu böyledir" diye konuştu.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun, Kıbrıs Türk gençlerinin önünü açabilmek ümidiyle ve çok samimi bir istekle başlattığı süreçte, KKTC futbolunun oyuna geldiğini ifade eden Denktaş, "Ümit ederim Futbol Genel Kurulu, bu yanlıştan dönmenin çarelerini üretecektir"şeklinde devam etti.

Denktaş, Rumların amacının, Kıbrıs Türkleri'ni uluslararası futbol arenasında görmek değil, KTFF'yi kendi çatıları altına almak olduğunu belirterek, "Ancak Kıbrıs'ta çözüm olursa, federal bir futbol federasyonuyla oluşacaktır" ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs Türk gençlerinin, yıllardır dışlandığını ve rakiplerilme müsabakalara katılamadığını vurgulayan Serdar Denktaş, şunları kaydetti:

"Elbette hepimizin istediği, Kıbrıs gencinin tüm spor dalllarında yaşıtlarıyla müsabakalara katılabilmesidir. Bu amaçla başlatılan bir süreçte iki federasyon başkanı FIFA ve UEFA başkanlarıyla bir araya geldi. Önümüze konan metin, (Rum tarafını son derece tatmin edecek ve Kıbrıs sorununun çözümünde de istedikleri bir yöntemi içerek şekilde federasyonumuzun Rum Futbol Federasyonu'na angaje edilmesi) olarak yorumlanmıştır. Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu, daha önce kendisiyle yaptığımız görüşmelerde uyarmama rağmen bu hatayı yaptı. KTFF'nin KOP'a bir futbol kulübü gibi üye olmasını kabul etmek mümkün değil, federasyon başkanımız bunun altına imza atmakla yanlış bir adım atmış oldu."

"KKTC futbolu, Türkiye liginin içerisine dahil olmalı"

KKTC gençlerinin, bir yıl boyunca müsabakalara hazırlandığını ve katıldığı bazı turnuvalarda da şampiyon olduğunu ancak ambargolardan dolayı bir yıl sonra sil baştan başlamak zorunda kaldığını ifade eden Denktaş, KKTC futbolunun, uluslararası arenaya çıkmaya henüz hazır olmadığını söyledi.

KKTC'ye uygulanan ambargolardan ötürü profesyonelliğin tam anlamıyla oturmadığını dile getiren Denktaş, "Bize göre çare, şu anda Kıbrıs futbolunun, bir yol bulunarak Türkiye'nin amatör futbol liginin içerisine dahil olması ve buradaki şampiyon takımımızın oradaki liglere katılmasını sağlamaktır. Gün gelecek, bir şekilde bu Kıbrıs sorunu hallolacak. O zamana kadar KTFF'ye böyle bir imkan sağlanmalı. Bunu, Türkiye'nin Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'la da görüşeceğim" değerlendirmesinde bulundu. 

"Kıbrıs Türk gencine uygulanan ambargolar, insanlık dışı"

Kıbrıs Türk gençlerine, yaklaşık 40 yıldır uygulanan ambargoların "insanlık dışı" olduğunu belirten Serdar Denktaş, sözlerini, "Bu ayıbın ötesine geçmek lazım. 1974 yılında Kıbrıs sorunu doğduğunda hayatta olmayan bu gençlere bu insanlık dışı amborgoyu nasıl uygulayabilirsiniz? Bunu gittiğimiz her seyahatte her makamda dile getireceğim. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri de bu ayıbı gündeme getirmek durumunda. Yoksa başka türlü bunun çözüm yolunu bulamayız. Aksi takdirde Rum tarafı, istediği sonuca adım adım ulaşıyor. Kimsenin bizi mahkum etmeye hakkı yok"şeklinde tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141