• BIST 9530.47
  • Altın 2478.944
  • Dolar 32.4593
  • Euro 34.6801
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Pandemi Psikolojisi ve Sanat

Pandemi Psikolojisi ve Sanat
Korona Kahramanları Onuruna/ Anısına  Kalimerhaba Derneği tarafından düzenlenen Sonsuz Şükran ve Teşekkürler adlı Etkinliklere

 

 

 

 

 

 

“Pandemi Psikolojisi ve Sanat” söyleşisi ile konuk olan DR. Dilek Pekiner Öztürk Kovit 19 ve türevleri ile ilgili çıkış ve gelişim sürecini anlattıktan sonra
 “Ne yaptık pandemide? Evlerimize kapandık, bir çoğumuz yasak korkusuyla ama bir çoğumuz bilinç ile izole olduk toplu yaşamdan. Korktuk, dehşete kapıldık, sevdiklerimiz ve kendi hayatımız için endişe duyduk. Durduk, durduk, durduk, yavaşladık, sakinleştik, düşünmeye başladık. Hapsolduğumuz evlerimizde, güneşin ve nefes almanın önemini kavradık. Yataktan kalkınca artık rahat nefes alabildiğimiz için şükrediyoruz, farkında mıydık daha önce?


Ve sağlık çalışanları, yüksek meslek riski, görevi başında hayatını kaybedenler, çok acı günlerdi, hala devam ediyor. Bu aşamada daha da sorumlu olmak zorundayız. Korkuyla değil bilinçle yola devam etmeliyiz.
Sorumlu davranmak zorundayız ama hayat da sanat da mesafeyle pandemi önlemlerine uygun şekilde ve yeni değer yargılarıyla devam edecek.
Tek dostumuz ve çıkışımız güzel şeylere odaklanarak enerjimizi yükseltmek. Güzellikler ve duyguyu enerjiye dönüştürmek için sanat diyorum.


Korku, öfke, üzüntü, hüzün, kızgınlık gibi duygular bizim “Çi” denen yaşam enerjimizden çalar, vücut direncimizi düşürür. Fizik bedenimizdeki 7 ana çakra yani enerji jeneratörlerimizin dengelerini bozar. İşte bu da hastalıklara davetiye çıkartır. Biz etten-kemikten ibaret bir canlı değiliz bizim bedenimizin hemen dışında bir zihin bedeni, sonra da bir duygu bedenimiz var. Yani bir enerji bedenimiz var. Düşüncelerimiz, duyguya, onlar da maddi deneyimlere dönüşür. Kaygı ve endişe, duygusuna da girersek gerçekleşmiş olarak kapımıza dayanır. Enerjimizi kötüye ve kaygıya değil, güzele sevgiye odaklamalıyız. İşte kurtarıcı, zencefil ve sanat ! Daha çok okuyun, daha çok müzik dinleyin, şarkı söyleyin, dans edin her gün, yaptığınız her işi farkında olup keyifli hale getirin.


Zevkle yaptığınız yemekten, güzellikle kurduğunuz sofradan, severek dinlediğiniz müzikten zenginleşecek ruhunuz ve enerji bedeniniz güçlenecek.
 İşte o zaman virüsler sizin yüksek titreşimli bedeninize uyum sağlayamayacak. Daha çok güzellik ve sanat terapileri, müzik terapileri, dans terapi, kahkaha yogası.
Ve evet hayatınıza yogayı katın, özellikle her yaşta her beden yapısında kolayca yapılabilecek, çakralarınızı mükemmelce dengeleyecek olan “Yin” yogayı tavsiye ederim”


Diyerek, hem Kovit 19 Pandemisi'nin gerçeğine hem de önlemlerine dikkat ederek yaşama devam konusunda toplumu, ruhen bedenen güçlü kılacak tavsiyelerde bulundu.
Korona Kahramanları Onuruna/ Anısına Kalimerhaba Derneği tarafından düzenlenen Sonsuz Şükran ve Teşekkürler adlı Etkinlikler 05 Eylül tarihine kadar Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde halka açık, pandemi kurallarına uygun (mesafe, maske, hijyen) olarak aşağıdaki programda devam edecek.


Sonsuz Şükran ve Teşekkürler Etkinlikleri Programı:

*04 Eylül Cuma
Saat 16.00 Jeoloji Mühendisi Hakkı Çopuroğlu “Depremle Yaşamak” söyleşisi.
Saat 17.00 Yazar Erdal Kara Animasyon Film Gösterimi Kitap Tanıtımı
*05 Eylül Cumartesi
Saat 16.00 Barışı Taşıyan Vapur Kurtuluş Belgesel Film Gösterimi
Saat 17.00 Yazar Erdal Kara Animasyon Film Gösterimi Kitap Tanıtımı
*Etkinlik Merkezi: Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi
21 Eylül Pazartesi “Dünya Barış Günü”
Sonsuz Şükran &Teşekkürler Konseri ve Ödül Gecesi
Yer: Armutalan Kültür Merkezi 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141