• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Orgazm hakkında bilmeniz gerekenler

Orgazm hakkında bilmeniz gerekenler
Orgazm konusunda yapılan bilimsel açıklamaları hiç merak ettiniz mi?

 

 

 

 

 

 

 

Sağlığınızı nasıl etkiler, yaşla birlikte nasıl değişir ya da alınan hazzı etkileyen faktörler nelerdir?

Orgazmla ilgili hepimizin yanlış bildiği ya da merak ettiği şeyler var. Uplifers olarak, orgazm hakkında öğrenilmeye değer olan bilimsel açıklamalara, geçen hafta kaldığımız yerden devam ediyoruz.

1. Tüm orgazmlar aynı şiddette olmaz

Eğer her orgazm, vücudunuzun aynı tepkileri vermesine neden olmuyorsa; bir şeylerin yolunda olmadığı hissine kapılabilirsiniz. Bilmenizde fayda var; ; “Bazı orgazmlar nazik ve tatlıyken, bazıları daha büyüktür. Ancak hepsi zevk verir” diyor, bestseller Sex for One and Orgasms for Two kitabının yazarı Betty Dodson. Ancak yine de yeterince zevk almadığınızı hissediyorsanız, kendinize biraz zaman ayırmalı, sizi uyaran ve orgazma yaklaştıran şeylerin neler olduğunu keşfederek partnerinizle paylaşmalısınız.

Orgazm Hakkında Merak Edilenler

Orgazm Hakkında Merak Edilenler

2. Odaklanmak şart

Siz de seks yaparken başka şeyler düşünenlerden misiniz?

Sexologies gazetesinde yayınlanan bir araştırma, birçok kadının seks sırasında kafasında başka şeyler olduğu için, orgazm olamadıklarını belirtmiş.  Araştırmaya katılan kadınların kafasını kurcalayan şeyler ise, çoğunlukla olumsuz; yeterince iyi olamamak, vücuduna güvenmemek gibi.

Eğer ödülü istiyorsanız, ona odaklanmalısınız.

3. Erkeklerin de G-noktası vardır

Kadınlar için G noktası,bulunması zor ancak bulunduğunda efsanevi orgazmlar yaşatan bir noktadır. Peki erkeklerin benzer bir potansiyeli var mı?

University of Illınois Üroloji Departmanı Başkanı Doktor Niedenberger’e göre, erkek vücudunda “G noktası”nın eşdeğeri olabilecek bölge; penis başının altında yer alan hassas sinir topluluğu olan “frenulum”.  G noktası, hala taratışma konusu olsa da, Niedenberger, tatmin edici bir cinsel hayat için ona çok da ihtiyacımız olmadığı görüşünde.

Orgazm Hakkında Merak Edilenler

Orgazm Hakkında Merak Edilenler

4. ‘Coregasm’ – Karın kasları orgazmı

Görünen o ki karın kaslarınızı çalıştırmak sadece düz bir karına sahip olmanızı sağlamıyor. Men’s Health dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, mekik çekmek; kadınların bacak ve karınlarındaki gerginliği arttırıyor. Bu gerginlik, egzersiz sırasında salgılanan dopamin ve endorfinle birleştiğinde ise, orgazm için ihtiyaç duyulan uyarana dönüşebiliyor.

Mekik ayrıca bacakların içi bölgesini de gerdiği için, kadınların pelvik kaslarını çalıştırmalarına da yardımcı oluyor.

5. Hızlı olan yarışı kazanır

Tüm spermler eşit değildir. Boşalma sırasındaki spermlerin bir kısmı çok hızlıyken, bazıları ölüdür. Spermler saniyede yaklaşık 30 mikrometre hızla hareket ederken, vajina ve yumurtadan gelen sinyaller de hızlarını etkiler.

6. Orgazm olmak acıyı azaltır

Dodson’a göre kadınlar, menstruasyon ağrılarını azaltabilmek için kendilerini tatmin etmenin yollarını bulmalı; çünkü orgazm fiziksel acıyı azaltıyor. Bunun bir kaç nedeni var; orgazm sırasında yaşanan kimyasal değişimler ve kaslara bağlı hareketler, ağrının azalmasını sağlayabilir; ağrıyı düşünmekten uzaklaşmak ya da orgazmın verdiği rahatlama hissi de psikolojik olarak ağrının daha az hissedilmesine neden olabilir.

Orgazm Hakkında Merak Edilenler

Orgazm Hakkında Merak Edilenler

7. Çoğu erkek için 7 dakika

Birçoğumuz için orgazma ulaşmamızı sağlayan zaman; uyarılma derecesi, stres seviyesi ve ilişki dinamikleri gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Ancak araştırmalar erkeklerin orgazm olabilmek için ihtiyaç duyduğu sürenin ortalama 7 dakika kadar olduğunu göstermiş.

Kadınlarda durum biraz daha farklı, çünkü kadın orgazmı daha az öngörülebilir. Bazı kadınlar asla orgazm olamazken, bazıları çoklu orgazmlardan bahsediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141