• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Önce insanlık, önce sağlık

Önce insanlık, önce sağlık
Marmaris'te kadınlar, insanlık ve sağlık adına iki önemli mesaja imza attı.

Marmaris'te kadınlar, insanlık ve sağlık adına iki önemli mesaja imza attı. 3 ülkeden 21 denizci kadın, organ bağışının önemine dikkat çekmek için yeşil yelken asıp, teknelerle denize açıldı. Yüzlercesi ise süslenip, takıp, takıştırarak, bisiklete bindi, toplumda kadına saygı bilincini artırmak amacıyla pedala bastı

SLOGANLARI: YAŞAM BAĞIŞLA

“7. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası” kapsamında 3 ülkeden 21 kadın yelkenci, Marmaris-Hisarönü rotasında yelken açtı.  "Yeşil Yelken/Yaşam Bağışla" sloganıyla denizlerde dolaşacak kadın yelkenciler  organ bağışı konusunda farkındalık yaratmaya çabalayacak. Yeşil yelkenli 4 tekneyle dün Marmaris Netsel-Marina'dan dün denize açılan 21 denizci kadın, Cumartesi akşamı, organizasyonun sponsorlarından Yüksel Yatçılık'ın bürosunun önünde verilen kokteylde buluştu.  7. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası Koordinatörü Neslihan Karayel, gazetecilere konu hakkında bilgi verirken, etkinlikte, 3 ayrı ülkeden 21 kadın yelkencinin, 30 Eylül' kadar Marmaris-Hisarönü rotasında bir hafta boyunca "YeşilYelken"le denizde yol alacağını söyledi. Karayel, 4 teknelik filonun, her akşam Hisarönü Körfezi'nin eşsiz bir başka koyunda konaklayaca-ğını, bu süre zarfında, karşılaştıkları insanlara organ bağışının önemini anlatacaklarını kaydetti. Karayel, “Amacımız, kadınları denize, yelken dünyasına çekmenin yanısıra bir çok konuda sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek dedi.

AMAÇLARI: KADINA SAYGI BİLİNCİ

Marmaris'te geçtiğimiz yıl olduğu gibi dün de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.  Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen tur, Atatürk Meydanı'ndan başladı. Turban Kavşağı'nda sona eren tura 7'den 70'e yüzlerce kişi pedal bastı.  Vatandaşlar ile ile turistlerin ilgisini ve takdirini toplayan organizasyonun, kadınların da bisikleti ulaşım aracı olarak kullanabileceklerini göstermenin yanısıra toplumdaki kadına saygı bilincini artırmayı amaçladığı, söz konusu amacı görünür kılmak için de katılımcıların süslendiği belirtildi. Yapılan konuşmalarda özetle şöyle denildi:  “Kadınlar olarak görünür olmak istiyoruz. Kadın toplumda görünür olduğu sürece, o toplum nefes alır. Kadınların korkmadan dilediği kıyafetle yolarda olduğu, toplumun her alanında görünür olduğu bir ülke istiyoruz. Bisikletliye, kadına, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. Daha da önemlisi, toplumda kadına saygıyı artırmayı amaçlıyoruz. Amaç ve hedeflerin daha görünür olması için de süslendik.”

Benzeri etkinlikler, dün Muğla’nın diğer ilçeleri ve yurdun dört bir köşesinde de gerçekleşti. Birçok yerde “Kadına şiddet”e dur denildi. (Ahmet IRMAK-Erdem KORKMAZ)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141