• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Ödüllü mimar Ceylan Ateş başarısına dair merak edilenleri anlattı

Ödüllü mimar Ceylan Ateş başarısına dair merak edilenleri anlattı
Tasarıma duyduğu ilgiyi profesyonelleştirerek mimarlık eğitimini tamamlayan ve sektörün önemli isimleri arasına adını yazdıran Ceylan Ateş, hayat hikayesinin Almanya’da başladığını ama aslen Sivaslı bir aileden geldiğini anlatarak başlıyor söze

 

 

 

 

 

Tasarıma duyduğu ilgiyi profesyonelleştirerek mimarlık eğitimini tamamlayan ve sektörün önemli isimleri arasına adını yazdıran Ceylan Ateş, hayat hikayesinin Almanya’da başladığını ama aslen Sivaslı bir aileden geldiğini anlatarak başlıyor söze: “Almanya’nın Stuttgart şehrinde doğup ve büyüdüm. Aslen Sivaslı ve bağların çok kuvvetli olduğu bir ailede yetiştim. Beni yetiştiren ise anneannem ve büyükbabamdı.”

İlhamını seyahat etmekten alıyor

Özel hayatında tam bir jetsetter olarak adlandırabileceğimiz Ceylan Ateş, gezgin ruhuyla da çok konuşuluyor. Ateş, hayat enerjisini seyahat etmeye borçlu olduğunu söylüyor: “Yılın büyük bir kısmını seyahat ederek geçiriyorum. Favori uğrak yerlerim ise Dubai, Qatar, Mykonos, Milano, Londra ve tabii ki İstanbul. Seyahat ettiğim yerlerde alışveriş yapmak ise en büyük hobim.Lüks ve rafine yaşam stilimle öne çıkıyor görünsem de bulduğum her fırsatta memleketim Sivas’ı da ziyaret ediyorum. İnsanların evine misafir olmaya, kahvelerini içmeye, kangalları sevmeye ve laf aramızda, turşu kurmaya bayılıyorum. İlhamımı seyahat etmekten alıyorum diyebilirim.”

Beyaz benim rengim”

Ceylan Ateş, yalnızca mimaride değil moda ve tasarım dünyasında da hayli başarılı bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Haliyle renklerle olan ilişkisi de merak ediliyor. Ateş, “Beyaz rengin enerjisine ve temizliğine inanıyorum. Yeni fikirler ve tasarımlar ortaya koyarken, beyazın sunduğu o “temiz kağıt”, “boş kanvas” hissi beni inanılmaz etkiliyor. Stuttgart Mitte’de yer alan merkez ofisimde de ağırlık beyazda. Beyaz tam anlamıyla benim rengim.” diyor.

İdolü Estée Lauder

Kariyer basamaklarını bir bir değil adeta onar onar çıkan Ceylan Ateş, hem yaşam hem de kariyer yolculuğundaki idolünü de paylaşıyor: “Örnek aldığım isimlerin başında azmine ve zekasına hayran olduğum, dünyaca ünlü kozmetik devinin kurucusu Estée Lauder geliyor. Estée Lauder, kozmetik ve güzellik alanında döneminin tek kadın girişimcisi olarak. 1998’de 20. yüzyılın en etkili 20 iş dahisinden biri olarak da gösterilmiş muhteşem bir kadın. Başarılarından feyz almamak ise mümkün değil.”

En büyük hayallerimden biri çocuk sahibi olmak”

Kariyerinde bu denli başarılı bir iş kadını olarak aile kurmaya nasıl baktığını da anlatan Ceylan Ateş, “Kariyer ve mutlu bir ailenin aynı anda mümkün olamayacağına dair kimi yargılar benim için her zaman çok yersiz olmuştur. Başarılı bir iş kadını olmak, sevgi dolu bir aile kurmaya asla engel değil. Daha önceki röportajlarımda da anneannem ve büyükbabamdan, köklerimin dayandığı Sivas kültüründen ilham aldığımı hep söyledim. Birgün çocuk sahibi olmak ve onlardan gördüğüm terbiye ile çocuğumu yetiştirmek en büyük hayallerimden biri.” dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141