Numan Gülşah Onur Ödülü Umur Özlüer’e
1953 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğan Özlüer, sinemaya olan ilgisini genç yaşlarda keşfetti. 1968-1974 yılları arasında yaklaşık 60 filmde kamera asistanı olarak görev yapan Özlüer, dönemin önemli isimlerinden Nişan Hançer ve Türker İnanoğlu ile çalışma fırsatı buldu. Ayrıca usta kameraman Çetin Gürtop’un yanında yetişerek sinema tekniklerinde deneyim kazandı.

Kariyerinin ilk döneminde “Yarın Son Gündür” (1971), “Kaçaklar” (1971) ve “Vahşi Aşk” (1972) gibi filmlerde kamera asistanı ve kameraman olarak görev alan Özlüer, 1974 yılında reklam sektörüne adım attı ve beş yıl boyunca bir reklam şirketinin ortağı olarak çalışmalarını sürdürdü.
1989 yılında Marmaris’e yerleşen Özlüer, burada yerel medya alanında da önemli girişimlerde bulundu. Bir yerel radyo, haber gazetesi ve İngilizce yayınlanan bir dergi kurarak bölgenin kültürel yaşamına katkı sağladı. Eşi Selma Sonat ile birlikte kurdukları Kalimerhaba Derneği aracılığıyla da Marmaris’te çeşitli kültürel etkinlikler düzenledi.
Türk sinemasına ve kültürel yaşama yaptığı katkılar nedeniyle Numan Gülşah Onur Ödülü’ne layık görülen Umur Özlüer, hem Yeşilçam dönemine tanıklığı hem de yerel kültüre sunduğu değerli katkılarla saygıyla anılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.