• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mutasyona Uğrayan Koronavirüs Tüm Ülkeleri Kırmızı Alarma Geçirdi

Mutasyona Uğrayan Koronavirüs Tüm Ülkeleri Kırmızı Alarma Geçirdi
İngiltere’de koronavirüsün mutasyona uğramış halinin tespit edilmesi üzerine başta Avrupa Birliği’ne üye ülkeler olmak üzere tüm Dünya kırmızı alarma geçti.

 

 

 

 

 

Birçok ülke İngiltere’yle olan uçuşları ve tren seferlerini yasakladı. Tüm dünya korku içerisinde yeni gelişmeleri takip ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ortaya çıkan yeni koronavirüs mutasyonuyla ilgil olarak İngiltere’deki yetkililerle “yakın temasta” olduklarını açıkladı.

Yeni mutasyon orijinal virüse kıyasla daha hızlı yayılıyor, ancak daha ölümcül olduğuna inanılmıyor.

Virüsün yayılmasını önlemek için başkent Londra dahil, Güneydoğu İngiltere’nin geniş kesimleri yeni, daha sıkı önlemler altına alındı.

Yeni mutasyonun aşılara farklı bir tepki verdiğine dair kanıt da yok.

Hollanda uçuşları, Belçika ise uçuşları ve tren seferlerini yasakladı.

İtalya, Fransa ve Almanya’nın da benzer bir adım atacağı bildiriliyor.

Yeni mutasyon, Londra ve İngiltere’nin güneydoğusunda hızla yayıldı.

İngiltere Başbakanı Borish Johnson dün yaptığı açıklamada, dördüncü aşama önlemleri uygulamaya sokmuş ve Noel tatili döneminde kuralların gevşetilmesi planını iptal etmişi.

Üst düzey sağlık yetkilileri, yeni mutasyonun daha ölümcül olduğu ya da aşılara farklı tepki verdiği yönüned bir kanıt olmadığını, ancak eskisine kıyasla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü aynı mutasyonun, Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirdi.

İngiltere’nin yeni mutasyon duyurusundan saatler sonra, Hollanda hükümeti saatler sonra 1 Ocak’a kadar tüm yolcu uçuşlarının yasaklandığını açıkladı. Hükümet “yeni virüsün Hollanda’ya yayılması riskini mümkün olduğunca minimize etmek için” yasaklandığını bildirdi.

Belçika da bu gece yarısından itibaren İngiltere’den tüm uçuş ve trenlerin askıya alındığını duyurdu. Başbakan VRT televizyonuna yaptığı açıklamada, yasağın en az 24 saat geçerli olduğunu ve daha sonra ek önlemler gerekip gerekmediğini değerlendireceklerini söyledi.

İtalya da uçuşlara yasak koymayı planlarken, Almanya Sağlık Bakanlığı’ndan bir yetkili, yeni mutasyonun görüldüğü İngiltere ve Güney Afrika’dan uçuş yasağını değerlendirdiklerini belirtti.

Yetkili, Alman hükümetinin İngiltere’deki gelişmeleri gözlemlediğini de vurguladı.

Fransız haber kanalı BFMTV de, Fransa’nın İngiltere’den uçuşları ve trenleri yasaklamayı değerlendirdiğini ve “Avrupa genelinde bir koordinasyon arayışı içinde olduğunu” belirtirken, “ilerleyen saatlerde bir karar alınacağını” duyurdu.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez, İspanya’nın AB’nin bu konuda koordineli bir tepki vermesini istediklerini söyledi.

İrlanda’da hükümet acil görüşmelere başladı ve Sağlık Bakanı Stephen Donnelly ilerleyen saatlerde bir karar verilmesinin beklendiğini bildirdi.

Avusturya medyasına göre de hükümet, İngiltere’den uçuşları yasaklamayı planlıyor ve ayrıntılar üzerinde çalışılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141