• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

MÜSİAD Uşak Şubesi'nin açılışı

MÜSİAD Uşak Şubesi'nin açılışı
MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "Küresel ekonomi ve finansal piyasalar 2008 krizinden bu yana hala denge arayışı içinde ve yaşanan dalgalanmalar, Türkiye gibi dış finansman ihtiyacı yüksek olan ülkeler için elbette bir risk oluşturuyor"- Eski Merkez Bankası

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, küresel ekonomi ve finansal piyasaların 2008 krizinden bu yana denge arayışında olduğunu, yaşanan dalgalanmaların Türkiye gibi dış finansman ihtiyacı yüksek ülkeler için risk oluşturduğunu belirtti.

Olpak, MÜSİAD Uşak Şubesi'nin açılış töreninin ardından düzenlenen galada yaptığı konuşmada, tarih boyunca sanayi ve ticaret şehri olan Uşak'ta üretilen halı ve kilimlerin İzmir yoluyla İngiltere ve Fransa'ya kadar ulaştığını söyledi.

Kentin, 10 bin kişilik istihdam ve 100 milyon dolar ihracat rakamıyla sanayi üssü haline geldiğini dile getiren Olpak, MÜSİAD'ın sürekli büyümenin her zaman yanında olacağını, Uşak için de kalkınma raporu hazırladıklarını vurguladı.

Küresel ekonomi ve finansal piyasaların 2008 krizinden bu yana hala denge arayışında olduğunu söyleyen Olpak, "Yaşanan dalgalanmalar, Türkiye gibi dış finansman ihtiyacı yüksek olan ülkeler için elbette bir risk oluşturuyor. Büyümenin sürdürülebilirliği açısından, finansman ihtiyacının karşılanması oldukça önemli" dedi.

- "Rezervlerimiz arkasında yatan unsur istikrar ve güven"

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da Türkiye'nin döviz rezervinin 1970'li yıllarda 2.7 milyar dolar olduğunu ve bugün 100 milyar doları aştığını belirtti.

MÜSİAD'lı iş adamlarına seçim döneminde siyasilerden istikrar istemelerini tavsiye eden Yılmaz, "Siz, kapılarınızı yabancı paraya açsanız da eğer içeride güven ve istikrar yoksa, reel faiz ne kadar yüksek olursa olsun yabancı ülkeye gelmiyor. Rezervlerimiz arkasında yatan unsur istikrar ve güven" diye konuştu.

Bugün FED'in bilançosunun 4 trilyon dolara yaklaştığını, Apple şirketinin bankada 149 milyar doları bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"ABD şirketleri nakdin içinde boğuluyorlar ve bugün ABD şirketlerinin 1.5 trilyon dolar fazla bankalarda paraları var. Yani un, şeker, yağ var ama bir türlü helva yapıp yiyemiyorlar. Çünkü güven yok. O nedenle ben diyorum ki siyasilerden yol, su, elektrik isterken istikrar isteyin, güven isteyin, hangi parti olursa olsun."

Gala programına Olpak ve YIlmaz'ın yanı sıra Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erdem, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ile iş adamları katıldı.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141