• BIST 10096.16
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • Muğla 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

MUĞLA SIKTI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA

MUĞLA SIKTI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA
Van’ın Çaldıran İlçesinde hain teröristlerin menfur ve kalleş saldırısında şehit olan Kahraman Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un Muğla İlimizde yapılan cenaze töreninden sonra 25.05.2016 tarihinde saat 18.30’da başlayan Üniversitemizin mezuniyet töreniyle

Kahraman Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un şehadetinin duyulmasıyla birlikte daha önceden planlanmış ve bütün mezunlara, dolayısıyla ailelere duyurulmuş olan mezuniyet törenimizle ilgili Üniversite olarak yeniden bir değerlendirme yapılmıştır. Değerlendirme neticesinde, yaklaşık 10.000 mezun yakınının törene katılabileceği ve çoğunun tören için Muğla’ya geliş-dönüş biletlerini önceden aldığı haberleri üzerine, zor şartlar altında çocuklarını okutarak mezun olmalarının haklı gururunu yaşayan ve ülkemizin dört bir köşesinden Muğla’mıza gelmiş bulunanmezunlarımızın ailelerini mağdur etmemek için tören ertelenememiştir. Bununla birlikte, daha önceden törende yapılması planlanan bütün müzik etkinlikleri iptal edilmiş ve tören mütevazı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Mezuniyet törenimiz, Kahraman Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’u anma; hain ve kalleş terör örgütünün şiddetle lanetlendiği bir törene dönüştürülmüştür. Törenin başlaması için, şehidimizin cenaze töreninin bitmesi beklenmiş ve mezuniyet törenimiz yarım saat ertelenerek 18.30’da başlatılmıştır. Törende dakika dakikasına bütün gönül ve kalplerle şehidimize sahip çıkılmış ve şehidimiz tek bir yürek hâlinde anılmıştır. Tören,  hemen hemen her öğrencinin elinde olacak şekilde Türk bayraklarıyla süslenmiş, hain ve kalleş teröristlerin şiddetle lanetlendiği, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez.” haykırış ve pankartlarının hakim olduğu bir tören hâlini almıştır. Törende bulunan yaklaşık 15.000 kişi aynı anda kahraman şehidimizin ruhuna ithafen Fatiha ve İhlas surelerini okumuştur. Törende yapılan bütün konuşmalarda Kahraman Şehidimiz Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur, rahmet, hürmet ve minnetle anılmıştır. Törenin bitiminde saat 20.00 sıralarında keplerin havaya atılacağı sırada iki dakika süreyle, hem Osmanlı İmparatorluğu hem de Türkiye Cumhuriyetinde her kahramanlıkta, ordu ve askerlerimizi övmek, millî birlik ve bütünlüğümüzü göstermek için içinde “Allahü Ekber, Ey Şanlı Ordu, Ey Şanlı Asker, Ordumuz Olsun Daim Muzaffer, Dillerde Tekbir, Allahü Ekber” sözlerinin bulunduğu “Mehteran Hücum Marşı”nınenstrümantal hâli seslendirilmiştir.Yaklaşık bir buçuk saat süren törende, millî ve manevi ruha hitap eden ve iki dakika süren, sadece bu kahramanlık marşı seslendirilmiştir. Kullanılan konfeti ve balonlar ise, sevgili öğrencilerimiz ve değerli ailelerinin 4 yıllık heyecanını ve başarısını sembolize etmektedir.  Bütün bunlar, başta mezunlar ve aileleri olmak üzere 15.000 kişi huzurunda gerçekleştirilmiş ve mezuniyet törenimiz, Kahraman Şehidimiz Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un mübarek ruhaniyetinin, törene katılanların, çalışanlarımız,  mezunlarımız ve ailelerinin minnet, hürmet ve şükran duygularıyla bütünleştiği bir törene dönüşmüştür.

Kahraman Şehidimiz Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur, Üniversite camiamız, mezunlarımız ve aileleriyle, Muğla’mızın değerli halkı ve bütün insanlarımızın gönlünde ve kalbinde her zaman sevgi ve saygıyla yaşatılacaktır. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun, nur içinde yatsın. Vatan evlatları olarak Kahraman Şehidimiz Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’u, diğer bütün şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, bütün gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Milletçe hepimizin başı sağ olsun.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141