Gündem Gazetesi

Sarıgöl'de üzüm koruma sisteminde olumlu sonuç alındı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: "Eski sistemde kullanılan beyaz naylon kanaviçeler için devlet desteği veriliyor. Yeni sistem için de devlet desteği sağlanması yönünde oda olarak girişimde bulunacağız

27 Kasım 2013 Çarşamba 19:48

Sarıgöl'de üzüm koruma sisteminde olumlu sonuç alındı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçeye bağlı Sığırtmaçlı köyünde üretici Kadir Ocak'a ait bağda uyguladıkları üzüm koruma sisteminden olumlu sonuç alındığını belirtti.

Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıgöl'de her yıl yaklaşık 56 bin dekar bağda üzümlerin koruma amaçlı örtü altına alındığını hatırlattı.

Örtü altına alınan üzüm bağının her geçen yıl arttığına işaret eden Ülgen, "Amacımız, üzüm bağlarının daha kalıcı korunmasını sağlamak. Oda olarak geliştirdiğimiz bir sistemle Kadir Ocak'ın bağında üç dekarlık alanı koruma altına aldık. Yıl boyu üzüm bağlarının gelişimine göre de kontrol yaptık. Koruma sistemi, daha önce kullanılan beyaz naylon kanaviçeler gibi 2 yıl değil, 10 yıl dayanacak. Uyguladığımız sistemde şu an bile bağda üzüm taze olarak kalmakta. Sistemden son derece memnun kaldık" dedi.

Üzüm bağlarını don, dolu, yağmur, kırağı ve çiğden koruyacak sisteme devlet deste verilmesini isteyen Ülgen, "Eski sistemde kullanılan beyaz naylon kanaviçeler için devlet desteği veriliyor. Yeni sistem için de devlet desteği sağlanması yönünde oda olarak girişimde bulunacağız" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Akif SARIHAN
Yayınlayan: Mustafa Yıldız

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER