Gündem Gazetesi

MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Haber Merkezi

27 Nisan 2024 Cumartesi 12:41

MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Marmaris'i kültür ve sanatta da marka yapma hedefiyle düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin 3.sü 11 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Odağına Hisarönü yakınlarında bulunan Hemithea Tapınağı ve Kastasbos Kutsal Alanı’nı alarak “doğanın iyileştiren senfonisi: Hemithea’ sloganıyla düzenlenecek festivalin ana konuğu Fazıl Say ve Serenat Bağcan olacak.

mksf24-basin-toplantisi-2.JPG

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi öncülüğünde “Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan ve bu yıl 3. kez yapılacak olan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin basın toplantısı düzenlendi. 11 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan MKSF24’ün tanıtım toplantısına Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, MAKSAD Başkanı Samir Gülahmedov, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürü Yavuz Yılmaz ve sponsor firmaların yetkilileri katıldı.

DOĞANIN İYİLEŞTİREN SENFONİSİ

Toplantıda ilk olarak detaylı program açıklandı. Hemithea Tapınağı ve Kastasbos Kutsal Alanı’ndan ilham alarak “doğanın iyileştiren senfonisi: Hemithea’ sloganıyla düzenlenecek festival klasik batı müziği, caz konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, panel, söyleşi, sergi, atölye çalışması gibi ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikten oluşan geniş bir programa ev sahipliği yapacak. Festival, 11 Mayıs Cumartesi günü Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak tören ve söyleşinin ardından, Modern Türk Resminin yaşayan efsanelerinden ressam Devrim Erbil’in MAKSAD İçmeler Sanat Galerisi’ndeki Resim Sergisi açılışı ile başlayacak.

DÜNYA ANNE MARMARİS’TEN SESLENECEK

Festivalin açılışı konseri ise Türk-Fransız-Alman Dostluk Konseri şeklinde 12 Mayıs Pazar akşamı AKM’de gerçekleşecek. Gaye Su Akyol ve Orkestrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, MAKSAD Oda Orkestrası gibi konserlerin olduğu festivalde “Dünya Anne” konseri ise 22 Haziran gecesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek. Fazıl Say’ın, Türk Kadın Şairlerin eserlerinden esinlenerek bestelediği şarkıları, güçlü sesiyle solist Serenad Bağcan seslendirirken, Fazıl Say’a, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman eşlik edecek.

ÜNLÜ: MARKALAŞMA ADINA ÇOK ÖNEMLİ

Festivalin basın toplantısında konuşan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, MAKSAD yöneticilerine ve sponsorlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, festivalin Marmaris için çok önemli olduğunun altını çizerek “Markalaşma adına sanat çok önemli bir unsur. Bunun daha güçlü hale getirilebilmesi adına festival çok büyük bir önem arz ediyor. Sivil toplum örgütlerinin ve halkın buna sahip çıkması bence çok önemli. Marmaris’in kültürel zenginliğine, sanat turizm hareketliliğine bir dokunuş yapmış oluyoruz bu festivalle. Yapılan etkinlikler de sanat ruhuna katkı sağlıyor. O yüzden çok önemli ve çok değerli. Festivalin şimdiden hayırlı olmasını diliyor; bizleri destekleyen, etkinliğimize katılacak sanatçı ve sanatseverler ile tabi ki Marmaris'te bu muhteşem festivalin organize edilmesi yolunda yoğun emek veren MAKSAD yöneticilerine ve üyelerine de şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER