• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

"Melis vazgeçmedi, siz de vazgeçmeyin"

Melis vazgeçmedi, siz de vazgeçmeyin
Lösemi hastası 7 yaşındaki Melis'in babası Bahadır Akbaş: "6 binden fazla kan örneğinin ödenek sıkıntısı nedeniyle tahlil edilmediğini öğrenen vatandaşlar, donör olmak için kan merkezlerine eskisi kadar çok başvuruda bulunmuyor

EFSUN YILMAZ - Lösemi hastası 7 yaşındaki Melis'in babası Bahadır Akbaş, 6 binden fazla kan örneğinin ödenek sıkıntısı nedeniyle tahlil edilmediğini öğrenen vatandaşların, donör olmak için kan merkezlerine eskisi kadar başvuruda bulunmadığını belirterek, "Melis vazgeçmedi, siz de vazgeçmeyin" dedi.

Bahadır Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören Melis'in 3. kemoterapiyi tamamladığını, 4. kemoterapinin olası yan etkileri nedeniyle doktorların bir süre beklediğini belirtti.

Kemik iliği donöründen başka şanslarının olmadığını ve sürenin de giderek daraldığını hatırlatan Bahadır Akbaş, "Doktorlar 10 gün önce 1 ay süre vermişti, şimdi 20 gün zamanımız kaldı, henüz donör bulunamadı. Biz de sıkıntıya girmeye başladık, kemik iliği donörü olabilmek için 6 bin kan bağışı oldu ama şu ana kadar hiçbirinin incelenemediğini, gerekli ödeneklerin gönderilmediğini öğrendik" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kemik iliği nakilerinin daha hızlı ve sağlıklı işletilmesini içeren TÜRKÖK Projesi'nin en kısa sürede hayata geçeceğine ilişkin açıklamalarının da umut verici olduğunu söyleyen Bahadır Akbaş,şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı'nın 100 bin lira ödenek göndereceğini duydum ve çok sevindim. 100 bin lira 500 donörün taramasının yapılması anlamına geliyor. Bu 500 kişi umut demek, hiç ummadığınız bir yerden kemik iliği donörü çıkabilir, Melis nakil olabilir."

TÜRKÖK Projesi'nin sadece Melis'e değil, kemik iliği arayışındaki yüzlerce insana şifa olabileceğini de aktaran Bahadır Akbaş, öncelikle mevcut kan örneklerinin değerlendirilmesini istedi.

- "Yoğunluk eskisi gibi değil"

Kan örneklerinin ödenek sıkıntısı gerekçesiyle tahlil edilmediğinin ortaya çıkmasıyla, kan merkezlerine başvuru sayısının da azaldığını aktaran Bahadır Akbaş, şunları söyledi:

"6 bin kan örneği beklediği için artık insanlar kan vermeye yanaşmıyor, eskisi gibi kan merkezlerine koşmuyor. Benim ilk çağrım, kemik iliği donörü olmak için kesinlikle vazgeçmesinler. Ben vazgeçmiyorum, hiçbir zaman da vazgeçmedim. Melis vazgeçmedi, siz de vazgeçmeyin. Umut ediyorum ki hiçbir sıkıntı kalmayacak, en kısa zamanda para bulunacak. En kısa zamanda kemik iliğinin bulunup Melis'in iyileşmesini ve eve gelmesini istiyoruz."

- "Melis'in adını kullananlar oldu"

Bahadır Akbaş eşi Sevil Akbaş ve kendisini en çok üzen şeyin ödenek sıkıntısı olduğunu, ancak son zamanlarda Melis'in adını kullanarak para toplamaya çalışanlar olduğunu da öğrediklerini söyledi.

Dolandırıcılık ihbarları üzerine emniyete gittiğini de dile getiren Bahadır Akbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bir baba olarak karakola gittim başvuru yaptım, çünkü Cuma namazı çıkışında camilerde bazı kişilerin Melis için para toplamak istediğini öğrendik. Pois de gerekli yardımı yapacağını, titizlikle davranacağını ve sorumluları bulacağını söyledi."

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141