• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mehmet Korkmaz ilk sergisini açtı

Mehmet Korkmaz ilk sergisini açtı
Marmaris Sanat Sokağını ve orada yaptığım çalışmaları zaman zaman anlatmıştım. Orada iki seneden beri yaptığım çalışmaları taçlandırayım dedim ve Marmaris Belediyesinin sağladığı imkanlarla; Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evinde 10 Ekim 2014 saat 17:

"AŞK... DAİMA" AÇILDI AMA..
Marmaris Sanat Sokağını ve orada yaptığım çalışmaları zaman zaman anlatmıştım. Orada iki seneden beri yaptığım çalışmaları taçlandırayım dedim ve Marmaris Belediyesinin sağladığı imkanlarla; Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evinde 10 Ekim 2014 saat 17:30 da resim sergimi açmaya karar verdim.
Sergimin adını "aşk... daima" koydum. Pek çok dostum ve meraklı sergime neden bu ismi koyduğumu sordu bana. Asında ben aşka hiç inanmam, hiç inanmadım da. Hala da inanmıyorum. Aşk aslında yoktur. Hiç olmamıştır ve asla olmayacaktır da. “Peki anladık da serginin ismi ne iş” diyenler olacaktır. Ve bu soruyu sormada haklılar. Burada aşktan kastettiğim şey basit bir "sevgi"dir. Basit gibi görünse ve gerçekten basit bile olsa sevgi dediğimiz insanı insan yapan o güzel değer dünyalarımızı terk ediyor. Teknoloji ve kapitalizmin bize sağladığı yeni olanaklar insanı insan yapan güzel değerleri yok ediyor. Bireyci "ben, ben" diyen ve başka bir şey demeyen bencil yeni nesiller yetişiyor. Gerçi eski olan nesil de yenileri aratmayacak kadar bencillikte yenilerle yarışır hale geldiler ya.. Kapitalizmin geldiği son aşama bu olsa gerek; bencil insanlar ve bencil nesiller yetiştirme. Bu nedenlerle basit gibi görünse bile insanoğlu için sevgi artık çok kıymetli.
İşte ben bu nedenle yaptığım resimlerde insan sevgisini, hayvan sevgisini hatta çiçek sevgisini ön plana çıkararak; günümüz insanının en çok ihtiyacı olan şeye sevgiye dikkat çekmeye çalıştım. Aşk olmayanı imkansız olanı istemek, bu kesin. Ama imkansız olan aşkı isteyip basit gibi görünen ama hepimizin fazlasıyla ihtiyacı olan sevgiye razı olabilmek de güzel bence. Resimlerimde hayatın sevgiyle güzelleşip yüceleşebileceğini anlatmaya çalıştım. Becerebildiğim kadar elbette.
Gerekli çalışmaları yaptığımı düşünüyordum. Sayın Belediye Başkanımız Ali Acar’a ve tüm diğer vekiller ve yetkililere tek tek davetiyelerimi dağıttım. Eşe dosta tanıdığıma tanımadığıma davetiye verip reklam yaptım. Hatta şu anda olduğu gibi gazete yazısı yoluyla herkesi bilgilendirdim. Bu sergiden maddi anlamda çok büyük beklentilerim olmasa bile; yaptığı işe önem veren işini ciddiye alan biri olarak elimden gelen her şeyi yaptım. Yani kısaca konuyla ilgili gerekli her türlü çalışmayı yaptığımı düşünüyordum.
Bazı aksiliklere rağmen iki fedakar dostumun yardımlarıyla saat beş buçuğa salonu hazır hale getirdim. Hatta yaptığım küçük resimlerle koca salonu nasıl doldururuz diye düşünürken salon yetmediği için resimlerin bir kısmını depoya kaldırmak zorunda kaldım. İşlerin bu kadar iyi gitmesi her şeyin bu kadar yolunda olması hayra alamet değildi. Benim hayatımda işler bu kadar yolunda gitmezdi. Zaten gitmedi de; saat beşe kadar güllük gülistanlık olan hava birden bire yerini rüzgar, şimşek ve yağmura bıraktı. Ortalık bir anda bir saatliğine cehenneme döndü. Zaten bazı aksilikler olmasa şaşardım.
Beni şaşırtan doğal aksiliklerden çok, tek tek dolaşıp davet ettiğim Başta Belediye Başkanı Sayın Ali Acar olmak üzere Marmaris Belediyesi yetkililerinden herhangi birinin açılışta bulunmamasıydı. Gerçekten benim garibime gitmişti, açılış sırasında kendimi yalnız, tek başına hissettim. 
Hakikaten çok tuhaftı. Marmaris Belediyesi her belediyeye nasip olmayacak güzellikte bir eser yapıyor, adını Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi koyuyor ve aynı gün iki galerisinde açılacak olan sergilere, açılış için belediye görevlisi göndermiyordu. Gerçekten bu çok tuhaf ve benim anlayabileceğim bir şey değildi. Açılış sırasında bize yardımcı olan Fatma Hanımın çırpınışları görülmeye değerdi. Her olumsuzluğu toparlamaya çalıştı. Ama sonuçta sergimizi açtık. Yağmura, fırtınaya ve belediyeden bir görevlinin sergimize teşrif etmemesinden kaynaklanan kırıklığa rağmen açılışımız hoş oldu. 
Bir haftadan fazla açığız. Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evinin yaratıcısı sanatsever başkanımızı ve belediye yönetimini sergilerimizi ziyarete bekleriz. Bu vesileyle sergimizi gezip görmeyen vatandaşlarımızı da tekrar sergimize davet ederiz.

Mehmet Korkmaz

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141