Marmaris'de farklı uygulama mı?
Akdağ'ı takan yok!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın Acildeki hastadan para alınmayacak! diye açıklamasına rağmen Marmaris Devlet Hastanesinde ücret alınmaya devam ediliyor.
Bir vatandaşın boyun ağrısı sebebiyle gittiği Marmaris Devlet Hastanesi'nin acil bölümünde ücret istenince, daha önce bayramda Samsun- Çarşamba Devlet Hastanesinin acil bölümüne gittim. Bağ kur borcumdan dolayı beni sigortasız hasta olarak muayene ederek hiç ücret almadılar. Hatta memurlar bakanlığımız uygulaması diye açıklama yapmıştılar. Ama Marmaris Devlet Hastanesinin acil bölümünde yaşadığım bu yaşadığım olaya Sağlık Bakanımız Recep Akdağ el atarsa, Marmaris Devlet Hastanesi de, acilde ücret almayı kaldırırlardedi.
Akdağ ne demişti
T24- Başbakanlık Genelgesi'ne göre, kamu ve özel tüm sağlık kuruluşları acil hastayı ücretsiz tedavi edecek. Parasını SGK'den ya da belediyeden alacak.Artık hiç bir acil hasta, sosyal güvencesi olmasa da, ödeme gücü bulunmasa da hastane kapısından dönmeyecek.
Sağlık Bakanı Akdağ, özel hastaneler ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Akdağ, Sosyal güvenceli ve yeşil kartlıların özel hastanelerden yararlanabileceğini ve acil hastalardan ücret alınamayacağını açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.