• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay:

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay:  "Marmarisimizi kültürle, sanatla, müzikle buluşturacak olan Uluslararası Marmaris Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk basın toplantısını çok değerli katılımcılarla gerçekleştirdik. 
MAKSAD ile birlikte organize edeceğimiz, Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçemizin ve ülkemizin önemli kurumlarının destek verdiği ve de hazırlıklarına büyük bir heyecanla devam ettiğimiz festival Marmaris'e renk katacak. 

10-28 Haziran tarihleri arasında İlyas Mirzayev, Kerem Görsev ve Triosu, Boğaziçi Gençlik Korosu, Deutsche Oper Berlin Oda Orkestrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası konseri gibi çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak festival; Marmaris'imizin tıpkı anka kuşu gibi küllerinden doğmasını sağlayacak. 
Festivalin organizatörlerine ve destekçilerine teşekkür eder; tüm halkımızı şimdiden festivale beklediğimizi belirtmek isterim."     

MAKSAD sözcüsü Ayşegül Uygun: "Değerli medya mensupları, değerli sponsorlarımız, destekçilerimiz ve konuklarımız;

Marmaris Kültür Sanat Derneği olarak, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Oktay’ın da destek ve katılımıyla düzenlediğimiz ve sizleri Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2022 hakkında bilgilendirmeyi amaçladığımız bu ilk basın toplantımıza hoş geldiniz.

Hazırlıklarına iki yıl önce başlamamıza rağmen, önce pandemi ve sonrasında da Marmaris’i derinden sarsan yangın ve sel felaketleri nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimizi bu sene gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Hepimizi sarsan yaşadığımız felaketlerin ardından, bu festivalin Marmaris için özel bir anlam kazandığının farkındayız ve festivalimizin Marmaris’in aldığı maddi ve manevi yaralara bir nebze de olsa merhem olması en büyük dileğimiz.

Bu öncelikli dileğin ötesinde, daha uzun vadeli bir amaç olarak, festivalimizin gelenekselleşmesinin, Marmaris’te kültür-sanat turizmine hareket ve çeşitlilik getirerek, turist profilinin değişimine de katkı sunmasını umut ediyoruz. 

Bu amaçlarla ve “MARMARİS’İ SANATLA YEŞERTECEĞİZ” sloganıyla çıktığımız bu yolda, festivalin genel anlamda kimliğini ve bu seneki programımızı da bu çerçeve içinde oluşturmaya çabaladık. Bu doğrultuda, her yıl Marmaris yöresindeki ve maalesef çok az tanınan bir antik kenti öne çıkaracağımız festivalin tema ve konusunu, o sene için seçilen yerleşim yeri ve onun hikâyeleri belirleyecek.

İki sene içinde Marmaris’in yaşadıklarıyla örtüşen, ama aynı zamanda gelecek için umuda işaret eden bir tema olarak, Anka Kuşunun hikâyesinden esinlenerek bu sene festivalimiz için “Küllerinden Doğmak” temasını seçtik. Ve yine bu temayla uyumlu olarak, mitolojide Anka Kuşuyla aynı adı taşıyan, Bozburun Yarımadamızdaki tarihi Phoenix yerleşimi de bu yılın antik kenti olacak.  Festivale katılacak sanatçıların eserlerinin, yapılacak olan atölye çalışmaları, söyleşiler ve diğer etkinliklerin “Küllerinden Doğmak” temasından izler taşımasını planladık.

10-26 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve ayrıntılı programını önümüzdeki günlerde duyuracağımız, farklı mekânlara yayılmış konser, resim ve heykel sergisi, söyleşilerle Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlarken, tanınmış sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerlerimizi de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyoruz.

Bu seneki festivalimizin önemli bir ayağı da, “Cahit Koparal Uluslararası Flüt Yarışması” olacak. Büyük ilgi gören yarışma kapsamında, Bülent Evcil başkanlığındaki uluslararası ve yerli tanınmış flüt sanatçılarından oluşan bir jürinin yaptığı değerlendirmelerin online bölümü tamamlanarak 28 yarışmacı festival tarihleri içinde Marmaris’e davet edildi.  Bu yarışmanın katılımcıları arasından önümüzdeki yıllarda önemli flüt sanatçıları çıkacağına inanıyoruz. 

Merkezinde klasik batı müziği ve caz bulunan festivalimiz hakkında bugün sizlere şunları söyleyebiliriz; Münif Akalın yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile festivalimizin açılış konserini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca usta piyanist ve besteci İlyas Mirzayev’in düzenlediği “Muğla Türküleri Senfonisi” Festival Orkestrası tarafından seslendirilecek.  İlyas Mirzayev ile birlikte yerel saz sanatçılarının da solist olarak katılacağı konser, yerel kültürümüzün Batı müziği formunda dünyaya tanıtılması açısından önemli bir etkinlik olacak.  Ünlü caz sanatçımız Kerem Görsev, triosu ve Festival Orkestrası ile birlikte caz severlere unutulmaz bir gece yaşatacak.  Boğaziçi Gençlik Korosu ise açık hava sahnemizdeki bir diğer harika etkinliğe imza atacak.  Görsel sanatlar alanında da Hayati Misman’ın metal işleri, yağlıboya yapıtları ve gravürlerinden oluşan bir sergi ile Ali Herischi’nin atölyesi festivalimize ayrı bir tat katacak.  Duayen şef Gürer Aykal yönetiminde Deutsche Oper Berlin Oda Orkestrası ise festivalimizin öne çıkan etkinliği olacak.

Mercan Dede konserleri gibi çeşitli sürpriz konuk ve grupların etkinliklerine de seyircilerimiz hazır olmalı.

Son olarak, bugün burada bizimle olan ve verdikleri değerli desteklerle etkinliklerimizin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olacak sponsorlarımızı size tanıtmak istiyoruz.  Marmaris Belediyesi ile ortak olarak ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkıları ile gerçekleştireceğimiz festivalin PLATİN SPONSORLARI:

Setur Netsel Marmaris Marina,

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB),

Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş.,

DenizBank,

Festivalimizdeki farklı etkinliklere destek sağlayan ETKİNLİK SPONSORLARIMIZ ise:

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.,

Marmaris Ticaret Odası,

Sun Tekstildir.

Tüm sponsorlarımıza ve festivalin gerçekleşebilmesi için bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesine teşekkür ediyoruz.  Maddi ve manevi desteklerini hep hissettiğimiz TÜRSAB Marmaris Şb., IMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şb. ve Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına da teşekkürlerimizi sunarız.

Önümüzdeki süreçte, festival programına ilişkin ayrıntıları paylaşmak üzere tekrar bir araya gelmeyi diliyor ve hepinize bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz." Dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141