• BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali Samsung’un ışığıyla başladı!

Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali Samsung’un ışığıyla başladı!
Türkiye’nin ilk uluslararası fotoğraf festival organizasyonu “Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali”, 17-22 Kasım tarihlerinde, Samsung Electronics Türkiye etkinlik sponsorluğunda ve Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) desteğiyle hayata geçiyor.

Samsung Electronics’in katkılarıyla bu yıl ilk kez start alan “Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali”, dünyadan ve Türkiye’den başarılı fotoğraf sanatçılarını buluşturarak, Marmaris’in doğal güzelliklerini objektiflere taşırken, 6 gün boyunca katılımcılara atölye çalışmaları, fotoğraf sergileri, söyleşi ve sunumları içeren zengin bir program sunacak.

 

Festival; Fotomaraton fotoğraf yarışmasının yanı sıra, “Benim Gözümden Marmaris” başlıklı Samsung Yeni Medya Fotoğraf Yarışması’na da ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin ilk uluslararası fotoğraf festivali; Samsung Electronics Türkiye etkinlik sponsorluğunda ve Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) desteğiyle, tarihi ve doğasıyla dünyanın sayılı turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris’te hayata geçiyor. 17-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festivalde, yurtçi ve yurt dışından yüzlerce fotoğraf sanatçısını ağırlanacak.

Etkinlikler 6 Gün Süresince Hem Karada Hem Denizde Devam Edecek

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı fotoğraf organizasyonu olarak dikkat çeken festival, 6 gün boyunca hem denizde hem karada düzenlenecek etkinliklerle, Marmaris'in doğal zenginliklerini fotoğraf sanatıyla buluşturacak.

Fotoğraf Dünyası'nda büyük bir heyecanla karşılanan ve fotoğraf sanatının önde gelen isimlerinden de destek gören festival, Dünya’nın en güzel coğrafyalarından biri olan Güney Ege'nin keşfedilmemiş güzelliklerinin dünyaya açılmasında da önemli bir rol üstleniyor. Festival, ayrıca; FIAP, UPI (Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği) ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı üç ayrı fotoğraf yarışmasına da ev sahipliği yapacak. Fotomaraton fotoğraf yarışmasının yanı sıra halkın festivale katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen "Benim Gözümden Marmaris" konulu Samsung Yeni Medya Fotoğraf Yarışması, ülke çapında fotoğrafa olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

“Benim Gözümden Marmaris” Samsung Yeni Medya Fotoğraf Yarışması

Fotoğraf sanatında çeşitli başarılara imza atan sanatçılar ile genç yeteneklerin festivalin prestij ödülü olan “Altın İnci” ile ödüllendirileceği “Benim Gözümden Marmaris” Samsung Yeni Medya Fotoğraf Yarışması kapsamında, ayrıca toplam 7 kişi/kurum da “Büyük Hizmet Ödülü”, “Başarı Ödülü ve “Jüri Özel Ödülü” olmak üzere 3 ayrı kategorideki ödüllerin sahibi olacak.

Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali; yarışmalara ek olarak saygın fotoğraf ustaları tarafından düzenlenen atölye çalışmaları, çeşitli fotoğraf sergileri, sunum ve söyleşilerden oluşan zengin içerikli etkinliklere de katılım olanağı sunuyor.

Bir hafta süresince Marmaris’i uluslararası fotoğraf dünyasının çekim merkezi haline getirecek olan festival, 22 Kasım gecesi gerçekleştirilecek kapanış töreniyle sona erecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141