• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Marmaris fotoğrafın başkenti olacak

Marmaris  fotoğrafın  başkenti  olacak
Marmaris'i, Uluslararası Fotoğraf Festivali heyecanı sardı.. Türkiye'de düzenlenen en kapsam-lı fotoğraf organizasyonlarından biri olan festival hakkında bilgi veren Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, "Marmaris'i fotoğrafın başkenti yapmak
Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali, dünyanın birçok yerinden gelecek ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından desteklenen Türkiye'nin ilk fotoğraf festivali, yurt içi ve dışından yüzlerce katılımcıyla 17 Kasım'da başlayacak. 
Festival tertip komitesinde yer alan Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt ve fotoğraf sanatçısı Seyhan Terzioğlu, Marmaris Kültür ve Sanat Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Festivali fotoğraf sanatçılarıyla ortak olarak Marmaris Turizm Birliğinin desteğiyle düzenlediklerini belirten Kirt, festivalin fotoğraf dünyasında büyük ilgi uyandırdığını söyledi. Etkinliğe, kendini fotoğraf sanatına adamış dünyaca ünlü isimlerin katılacağını ifade eden Kirt, şöyle konuştu: "Marmaris'i fotoğrafın başkenti yapmak istiyoruz. Türkiye'de düzenlenen en kapsamlı fotoğraf organizasyonlarından biri olan festivalle dünyanın en güzel coğraf-yalarından Güney Ege'nin keşfedilmemiş güzelliklerini de ortaya çıkartılacak. 6 gün boyunca denizde ve karada onlarca etkinlikle Marmaris'in doğal zenginlikleri, fotoğraf sanatıyla buluşacak." Festival kapsamında Türkiye'de ve dünyada ilk olacak fotoğraf anıtının dikileceğini bildiren Kirt, bu sayede fotoğraf sanatına ve sanatçılarına verdikleri önemi göstereceklerini vurguladı. Terzioğlu ise festivale farklı ülkelerden 657 kişinin 7 bin 102 fotoğrafla katılacağını kaydetti. Türkiye'deki 48 fotoğraf derneğinin festivali desteklediğine dikkati çeken Terzioğlu, festival kapsamında çok sayıda foto-maraton, atölye çalışması, konferans, panel, sunum ve söyleşiler düzenleneceğini dile getirdi. Marmaris'te ilk kez düzenlenecek festival, 17-22 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde Altın İnci ve Yeni Medya fotoğraf yarışmaları da yapılacak.
Festivalin amacı, hedefleri, zengin progamı ve Başkan Ali Acar’ın mesajı          
Marmaris Belediyesi ve MARTAB'ın Başkanı Ali Acar, Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Acar'ın mesajında şu sözler yer aldı: 
“Bir yeryüzü cenneti olan Marmaris'in güzelliklerinin fotoğraf sanatıyla adını duyuracağı, Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali hazırlıklarının heyecanını yaşıyoruz.
Görsel sanatların en önemli dallarından olan fotoğraf sanatının Marmaris'te yaygınlaştırılması ve Marmaris'in adını sanatla duyurmak amacıyla festivalin yıllar içinde Marmaris'le bütünleşmesi amacındayız. Dünya'nın en gözde turizm merkezlerinden olan Marmaris'in hafızalara kazınan güzelliklerinin fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirilmesi  adına 17-22 Kasım 2014 tarihinde  düzenleyeceğimiz  Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali,  ulusal ve uluslararası katılımcılarla birlikte dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarını da ağırlayacak.
6 gün devam edecek festival süresince sergiler, atölye çalışmaları, foto-maraton gibi sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirecek etkinlikler ile FIAP, UPI, TFSF onaylı uluslararası fotoğraf yarışması ve halkın katılabileceği yeni medya fotoğraf yarışmaları fotoğraf severlere ayrı bir heyecan yaşatacak. Uluslararası bir dile sahip fotoğrafın, Dünya'nın birçok ülkesinden yaşanmışlıkları ve renkleri taşıyacağı festivalimize katılımınızı diler, vereceğiniz destek için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.” 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141