• BIST 9530.47
  • Altın 2471.662
  • Dolar 32.4652
  • Euro 34.6889
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Kodlayarak kendi oyunlarını yaratıyorlar

Kodlayarak kendi oyunlarını yaratıyorlar
5-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 'Kodlama Saati' etkinliğine katılan Beldibi Sıtkı Zaralı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri fikirlerini teknolojiyi kullanarak hayata geçirmeyi öğreniyor. Geçen yıl kodlama yöntemi kullanarak kendi oyunlarını hazır

 


Türkiye'den 750 okulun dahil olduğu Kodlama Saati (Hour of Code) etkinliğine Marmaris'teki Beldibi Sıtkı Zaralı İlkokulu ve Ortaokulu da katıldı. Okuldaki ‘Kodlama Saati' tanıtım programına Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Okul Müdürü Selma Sarıkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Erkan Mert, ‘Kodlama Saati' ile çocukların bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilerek fikirlerini teknolojiyi kullanarak hayata geçirebilmelerinin amaçlandığını söyledi. Erkan Mert, "Günümüzde artık çocuklarımızı bilgisayar oyunlarından alıkoyamıyoruz. O halde bu yöndeki meraklarını faydalı hale dönüştürebiliriz. Kodlamayı öğrenerek kendi oyunlarını yaratıyor, böylelikle hem öğrenmiş, hem üretmiş oluyorlar" dedi.

Kaymakam Celalettin Yüksel, çocukların bilgisayar ve interneti sadece oyun için değil kendilerine katkı verecek şekilde kullanmayı öğrendiklerini dile getirdi. Çocukların aynı zamanda internet bağımlılığından da kurtarıldığını anlatan Yüksel, Kodlama Saati etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

: MARMARIS ILCESINDE 5-11 ARALIK TARIHLERI ARASINDA DUZENLENEN 'KODLAMA SAATI' ETKINLIGINE KATILAN BELDIBI SITKI ZARALI ILKOKULU VE ORTAOKULU OGRENCILERI FIKIRLERINI TEKNOLOJIYI KULLANARAK HAYATA GECIRMEYI OGRENIYOR. GECEN YIL KODLAMA YONTEMI KULLANARAK KENDI OYUNLARINI HAZIRLAYAN VE ROMANYA'DA BASARILI BULUNAN OGRENCILER ODULLENDIRILDI. (FOTO: DOGUS ESAT BERME / MARMARIS, DHA)

Geçen yıl Romanya'da gerçekleştirilen oyun yazma yarışmasında, kodlama yöntemi kullanarak kendi oyunlarını hazırlayan ve iki onur ödülü ile bir üçüncülük kazanan Beldibi Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencilerine ödülleri verildi.

 MARMARIS ILCESINDE 5-11 ARALIK TARIHLERI ARASINDA DUZENLENEN 'KODLAMA SAATI' ETKINLIGINE KATILAN BELDIBI SITKI ZARALI ILKOKULU VE ORTAOKULU OGRENCILERI FIKIRLERINI TEKNOLOJIYI KULLANARAK HAYATA GECIRMEYI OGRENIYOR. GECEN YIL KODLAMA YONTEMI KULLANARAK KENDI OYUNLARINI HAZIRLAYAN VE ROMANYA'DA BASARILI BULUNAN OGRENCILER ODULLENDIRILDI. (FOTO: DOGUS ESAT BERME / MARMARIS, DHA)

Okuldaki ‘Kodlama Saati' etkinliğinin 11 Aralık'a kadar süreceği ve bu kapsamda anasınıfından 7'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerin eğitim alacağı ifade edildi.: MARMARIS ILCESINDE 5-11 ARALIK TARIHLERI ARASINDA DUZENLENEN 'KODLAMA SAATI' ETKINLIGINE KATILAN BELDIBI SITKI ZARALI ILKOKULU VE ORTAOKULU OGRENCILERI FIKIRLERINI TEKNOLOJIYI KULLANARAK HAYATA GECIRMEYI OGRENIYOR. GECEN YIL KODLAMA YONTEMI KULLANARAK KENDI OYUNLARINI HAZIRLAYAN VE ROMANYA'DA BASARILI BULUNAN OGRENCILER ODULLENDIRILDI. (FOTO: DOGUS ESAT BERME / MARMARIS, DHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141