• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

KİŞİSEL YAYINCILIKLA 5 YILDIR “YAZARDAN DİREKT” OKURA ULAŞAN YÜZLERCE KİTAP

KİŞİSEL YAYINCILIKLA 5 YILDIR “YAZARDAN DİREKT” OKURA ULAŞAN YÜZLERCE KİTAP
Yazardan Direkt Yayınevi, Türkiye’de eserlerini okurla buluşturmak isteyen ama bu süreçte zorlu yollardan geçmek zorunda kalan yazarlar için beş yıl önce bir bahar günü kuruldu.

 

 

 

 

 

 

Elbette henüz pek de tanınmayan “kişisel yayıncılık” kavramıyla yola çıkarken bunun kolay olmayacağını ama Türkiye’de gereksinim duyulan bir konuya temas ettiğini bilerek… Kendi imkânlarıyla kitap bastırmak, klasik yayınevlerinden birinin yazarı olmamak henüz anlaşılır şeyler değildi. Oysa dünyada bugün tanınan, sevilen ve değeri tartışılmayacak pek çok yazar kişisel yayıncılık sayesinde biliniyor. J. K Rowling, çocuğuna hikâye anlatmak üzere başlayıp bugün artık klasikleşen Harry Potter serisini ve E.L. James, Grinin Elli Tonu adlı kitabını klasik yayınevlerinden değil de kişisel yayıncılıkla okurlarına ulaştırdı. Klasik Rus edebiyatının önde gelen yazarı Tolstoy’un, ‘Savaş ve Barış’ adlı eserini yayımlatmak için binlerce ruble ödediği bilinmektedir. T. S. Eliot, D.H. Lawrence, Rudyard Kipling, James Joyce ve Mark Twain gibi yazarlar da benzer yollardan geçerek, bugün sahip oldukları okur kitlesiyle tanıştılar.

 

Yazardan Direkt, Demek…

Yazarın doğrudan, hiçbir aracı olmaksızın okura ulaşması, gereksinim duyduğu konularda yayınevinden yol arkadaşlığı beklemesi demektir. Özellikle Amerika’da bu anlamda çoktan düzene oturmuş bir sistemin varlığını bilen yayınevi kurucularından Sedef Kutlubay Demirkan, Gürhan Demirkan ile pek çok bağımsız yazarın hayatında yeni bir dönem başlattıklarının altını çiziyor. “İlk günde bize inanan editör Çiğdem Uğurlu’nun katkılarıyla gerçekleşen projeler sayesinde yazarların kişisel yayıncılıkla tanışması mümkün oldu.” Yazardan Direkt Yayınevi birbirinden değerli yazar ve eğitimcilerin katkılarıyla günden güne güçlenirken kuruluş ve gelişim sürecinde en büyük desteği, değerli yazar Yeşim Cimcoz ve yazı atölyesinden gördü. Ortak projelere imza atarken Yazı Evi’nde yetişmiş yazarların eserleri okurla buluştu. “Kuruluş aşamasında; hem lise hem de üniversite arkadaşım olan yazar Müge İplikçi ile yapılan sohbetler bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bugün 5. yılımızı kutlarken geldiğimiz yere bakınca “İyi ki!” diyoruz.  Kitabını kendi yayımlayan yazarların heyecanını paylaştıkça görüyoruz ki en doğru adımları atmışız.” diyor Sedef Kutlubay Demirkan.

Yazardan Direkt Büyüyor…

2018 yılında yayınevinin yönetimini Çağla Miniç devraldı. Yeni nesil yönetim ve Serda Kranda Kapucuoğlu gibi değerli editörlerin de katkılarıyla gelişen Yazardan Direkt Yayınevi 5.yılında çok daha fazla kitap ve okuruna yeni kitaplarını sunmaya hazırlanan yazarlarıyla kocaman bir aile.

2020 yılında büyüyen ekiple yoluna devam etti.  2021 yılına Türkiye ve dünya çapında toplam 240 kitapla girmenin sevincini yaşayan Yazardan Direkt Yayınevi ve Cosmo Publishing bu noktada, eserini dünyadaki okura ulaştırmak isteyen yazarlar için de seçenekler sunuyor. Artık yazılan eserler çekmecelerde değil “yazardan direkt” okurun elinde.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141