• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Karaovalı çocuklar ilk kez tiyatroda

Karaovalı çocuklar ilk kez tiyatroda
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2018 yılını Karovalı çocuklara oynadıkları Çizmeli Kedi ile sonlandırdı.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ilk çocuk oyunu Çizmeli Kedi, Herodot Kültür Merkezi'nde bir kez daha çocuklarla buluştu. Her hafta farklı okullardan gelen çocuklara sergilenen oyun bu kez Karaova Halk Kütüphanesi çocukları, sorumluları, öğretmenleri ve aileleri için sahnelendi. Her yaştan çocuk ve öğrencilerden oluşan grup, oyun bitiminde beğenilerini dile getirmekle kalmadılar, aynı zamanda tiyatrocu olmak istediklerini de ifade ettiler.

 
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen ile bir araya gelen Karaova Halk Kütüphanesi sorumluları, çocuklara tiyatro konusunda gerekli eğitimin Mumcular’da verilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını ve önümüzdeki günlerde yapılacak toplantı ile detaylarının konuşulmasına karar verdilerini belirttiler. Tiyatro kurslarının açılması konusunda fikir birliğine varılması hem velileri hem de öğrencileri çok mutlu etti.
 
İlk defa tiyatroya gittiler
Karaova Halk Kütüphanesi gönüllü sorumlularından Çiğdem Sari Fraser  “Karaova’da çocuk tiyatro kulübü kurulmasını ve çocukların genç yaşta sanatla buluşmasını çok istiyoruz. Sanat, gelişimi her bakımdan besler. Topluma faydalı ve sağlıklı düşünen gençler yetiştirmek için el ele vermeliyiz. Bugün yaptığınız davet için çok teşekkür ederiz. Çocuklar ilk defa tiyatro gördü ve mutlulukları tarifsizdi.” dedi. Çizmeli Kedi oyununu izleyen çocuklar ise ilk kez geldikleri tiyatrodan mutlu bir şekilde ayrılırken, oyuncularla hatıra fotoğrafı da çektirdiler.
 
Karaovalı çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmenin kendisini çok sevindirdiğini belirten Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen de duygularını “Bu gün, bu çocukların dünyanın en güzel, en anlamlı hediyesini almış gibi sevindiklerini görmek beni çok mutlu etti. Ancak Bodrum’da tiyatroyla buluşmamış çocukların olması da içimi acıttı. Bir kere daha tiyatronun büyülü gücünün neleri değiştirebileceğini gördüm ve iyi ki tiyatro yapıyoruz dedim. Evet koşullarımız yeterli değil, bazı imkansızlıklarımız var ama çocuklar nerelerde, ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar onlara ulaşacağız ve tiyatronun sihirli değneğini onlara dokunduracağız. Yaşasın çocuklar, yaşasın tiyatro.” şeklinde dile getirdi.
 
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin ise, “Karaova gönüllüsü Çiğdem Hanıma, öğretmenlerimize bu güzel çocukları bizlerle buluşturdukları için teşekkürler.” dedi. Rezzan Şebin 2019 yılındaki çocuk ve büyük oyunları için takvim çalışmaları yaptıklarını, bunu önümüzdeki günlerde Bodrum kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.
 
Duygu Cindoruk tarafından uyarlanan ve  Gülbin Yeşil'in yönettiği Çizmeli Kedi'de; Oğulcan Çelik, Yerkan Kahraman, Cansın Yunt,  Ziba Türk, Fatih Serdar Yılmaz ve Sertaç Aydın rol alıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141