• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Kalbe "pervaneli" taşıma

Kalbe pervaneli taşıma
EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz: "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen ruhsatla Acil Servis Ünitesi'nin üstündeki heliport artık hizmete başladı, ilk olarak da bir helikopter bize kalp taşıdı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden aldıkları ruhsatla Acil Servis Ünitesi üstündeki heliportu hizmete açtıklarını söyledi.

Candeğer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Acil Servis Ünitesi'nin 6 aydır hizmet verdiğini, 2 katlı ünitenin üstünde helikopter inişine uygun pist yaptıklarını dile getirdi.

Üniversite bünyesindeki helikopter iniş pistinin daha önce yatay inişlere uygun olmadığını, bu nedenle ruhsatının da bulunmadığını anlatan Yılmaz, "Helikopterlerin inişi daha önce çevredeki binalar nedeniyle önemli sorunlar yaşanıyordu. Hastaneye gelen helikopterler spor sahasına iniş yapıyor ve biz de içeride taşıma yapmak zorunda kalıyorduk. Bunun için de 5 dakikalık süre geçiyordu. Ruhsatımız da yoktu. Şimdi helikopterden iner inmez bir asansörle acil servise taşıma sağlanıyor. Bu da bize zaman kazandırıyor" dedi.

Türkiye'deki başka hastanelerde az da olsa heliport adı verilen helikopter iniş pistinin olduğunu aktaran Yılmaz, EÜ Heliport'unun da pilot ve sağlık ekibi açısından çok iyi iniş imkanı sağladığını aktardı.

Yılmaz, organ nakli ve yanık tedavisi konusunda heliportun büyük kolaylık ve hız sağlayacağına değinerek, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen ruhsatla Acil Servis Ünitesi'nin üstündeki heliport artık hizmete başladı, ilk olarak da bir helikopter bize kalp taşıdı" dedi.

- Acile en büyük destek

Acil Servis Uzmanları Derneği'nden çalışmaları nedeniyle plaket aldıklarını söyleyen Candeğer Yılmaz, hem eğitimde hem acil servis hizmetinde çok iyi olduklarını söyledi.

Otelcilik hizmetleri konusunda da iyi bir yere gelmek amacıyla 2 katlı Acil Servis Ünitesi yaptıklarını ifade eden Yılmaz, ünitede 2 doçent, 2 uzman ve 40'a yakın asistan ve personel olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, acil servis hizmetini bilimsel, akademik olarak değerlendirdiklerini ve sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Acil Servis Ünitesi üstündeki heliporta ilk olarak bir askeri helikopter organ nakli için Çanakkale'den kalp getirdi.

Bayramiç ilçesinde, tek katlı evin çatısından düşüp ağır yaralandıktan sonra hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Birol'un bağışlanan kalbi, yapay kalple yaşamını sürdüren 52 yaşındaki Taif Erol'a Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başarıyla nakledildi.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141