• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir Ticaret Borsası Meclisi toplandı

İzmir Ticaret Borsası Meclisi toplandı
İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestell: "Bugün yaşadıklarımızı da demokrasimizin düzgün işlemesi adına önemli bir sınav olarak görüp gereğini yerine getirme çabasında olma zorunluluğumuzun bulunduğunu söylemek isterim

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İstanbul merkezli operasyonla başlayan gelişmelere ilişkin, "Bugün yaşadıklarımızı da demokrasimizin düzgün işlemesi adına önemli bir sınav olarak görüp gereğini yerine getirme çabasında olma zorunluluğumuzun bulunduğunu söylemek isterim" dedi,

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) aralık ayı meclis toplantısı, İZTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz yönetiminde yapıldı.

Yönetim kurulu başkanı Kestelli, burada yaptığı konuşmada, 2013'ün tüm dünya için "ne yıldı be" dedirten bir sene olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin de çevresindeki olaylar sebebiyle daha hareketli bir yılı geride bıraktığını belirten Kestelli, "İç politikada dershanelerin kapatılmasıyla başlayan tartışmaları 'acaba ne olacak' diye izlerken, 17 Aralık'ta İstanbul merkezli operasyonla yeni bir şaşkınlık daha yaşadıklarını dile getirdi.

Kestelli, bu tartışmanın sonucunun ne olacağını, işlerin nereye gideceğini tahmin edemediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugün yaşadıklarımızı da demokrasimizin düzgün işlemesi adına önemli bir sınav olarak görüp gereğini yerine getirme çabasında olma zorunluluğumuzun bulunduğunu söylemek isterim. Türkiye, ne paralel devletlerin, çetelerin, demokrasi dışı güçlerin cirit attığı bir ülke olmalı ne de iktidar gücüyle rant dağıtılan, toplum vicdanını kanatan işler yapılan bir ülke. Tam ve eksiksiz bir demokrasi istiyoruz. Sadece milli geliriyle değil, özgürlük ve demokrasisiyle de dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olmayı hedefleyen bir ülke istiyoruz."

- "ELİDAŞ ve İZBEP ile ilki başardık"

İZTB olarak 2013 yılında tarım borsacılığı alanında ilklere imza attıklarını ifade eden Kestelli, kurulan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş'nin (ELİDAŞ), Türkiye'de pamuk depolanması alanında faaliyet gösteren ilk lisanslı deposu, İzmir Ticaret Borsası Elektronik Platforumu'nun (İZBEP) ise elektronik ürün senetlerinin işlem gördüğü ilk platform olduğunu hatırlattı.

ELİDAŞ'ta depolanan ürünlerin karşılığında İZBEP'te elektronik ürün senedi oluşturulduğuna değinen Kestelli, "2013 yılında faaliyete geçen ELİDAŞ ve İZBEP ile borsacılık alanında Türkiye'de bir ilki başardık. Önümüzdeki dönemde ELİDAŞ ve İZBEP'in tarım piyasalarında daha etkin olması, işlem derinliğinin artması yönünde çalışmalarımız devam edecektir. Borsa İstanbul'la birleşen VOB'da elde ettiğimiz bilgi birikimi ve deneyimi, bütün ülke tarımının hizmetine sunmaya kararlıyız" diye konuştu.

- İZTB 2014 bütçesi 8,3 milyon lira

İZTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz ise Türkiye'nin dünya tarımsal ürün üretiminde 30 üründe, tarımsal ihracatta ise 26 üründe ilk 5 ülke arasında bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı büyüme başarısını tarım sektöründe gösteremediğini savunan Kocagöz, Türkiye'nin 10 yıl önce tarımsal hasılada dünyada 11, Avrupa'da ise 4. ülke olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından yapılan görüşmelerde, İZTB'nin 2014 yılı bütçesi, bir önceki yıla göre yüzde 4,5 büyümeyle 8 milyon 350 bin lira olarak kabul edildi.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141