• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

"İstesek dahi ekonomik kriz çıkaramayız"

İstesek dahi ekonomik kriz çıkaramayız

"İstesek dahi ekonomik kriz çıkaramayız"

- Ekonomi Bakan Zeybekci: "Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam"

- "Faizler yükselmeyecek, milletin ve devletin faizleri yükseltmek gibi bir niyeti yok. Bu tekrar yerine oturacak ve geçecek"

(Fotoğraflı - Görüntülü)

DENİZLİ (AA)- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam" dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Çal ilçesinde merkezi sıcak karışım asfalt yolun açılışına katıldı.

Zeybekci, Çal Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerine değindi. Gezi olaylarında "Durdurulsun" diye açıklama yapanların şimdi de hükümeti durdurma işlemlerini başkalarına yaptırmaya çalıştıklarını savunan Zeybekci, bunu başaramayacaklarını söyledi.

Zeybekci, Türkiye'nin, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesi yakalayacağını ve onun üzerine geçileceğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu hep beraber birlik ve beraberliğimizle yapacağız. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Önceden başkalarıyla yapmaya çalıştılar, olmadı. Şimdi 'yakından vurmaya çalışalım, kardeş eliyle yapmaya çalışalım' dediler. O da olmayacak. Bu toz duman geçecek. Bu rüzgar bitecek, kardeşler kucaklaşacak, bunun tersinin olması mümkün değil. Bu husumetten, bu şeyden hayır çıkacak, Türkiye, demokrasisini güçlendirerek çıkacak, hukuk sistemini güçlendirerek çıkacak. Türkiye devlet ve bürokratik yapısını temizleyerek ve güçlendirerek çıkacak. Bizim hiçbir kuşkumuz ve kaygımız yok."

Türkiye'de ekonominin bütün detaylarını bildiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekonomisi 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin ekonomilerinden daha güçlü. Bunu biz söylemiyoruz, onlar söylüyor. Şundan emin olun, bu sözümü bilerek ve altını çizerek söylüyorum. Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam. Allah Başbakanımızdan, bakanlarımızdan razı olsun, sağlam hale getirmişler. İşte döviz çıktıydı, şu olduydu, bu olduydu. Bunların hepsi geçecek. Bunlar ekonomiye zarar vermez. Bilerek söylüyorum. kelimeleri de seçerek söylüyorum.

Ekonomi kendi dengesini bulur. Faizler yükselmeyecek, milletin ve devletin faizleri yükseltmek gibi bir niyeti yok. Bu, tekrar yerine oturacak ve geçecek. Bizi bilirsiniz bizim hayatımızda 3 altın kuralımız oldu. Bunu hayat felsefemiz haline getirdik ve bunu da Başbakanımızdan öğrendik. Biz söz verdik mi canımız pahasına tutarız. Biz söz söyledik mi asla yalan söylemeyiz ve biz emanete ihanet etmeyiz ve ettirtmeyiz."

Zeybekci, açılışın ardından Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz'ü makamında ziyaret etti, ardından ilçe ve köy muhtarlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141