• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

İlksatır Yayınevi etiketiyle raflarda…

İlksatır Yayınevi etiketiyle raflarda…
İlhamın, yaratıcılığın ve bir baba ile oğulun öyküsü!

 

 

 

 

 


 


Evdeki çalışma odasında ilhamın gelmesini bekleyen yazar bir baba ve onunla oyunlar oynamak için tüm yaratıcılığını sergileyen Junior… Junior babasını ikna edip odadan çıkarabilecek mi? Babası kitabını tamamlayabilecek mi? İlhamın nereden geleceğinin belli olmadığını kanıtlayan “Babam Kitap Yazıyor”, özellikle pandemi sürecinde evden çalışan ebeveynlerin de tebessümle okuyacakları bir kitap.


Yazar bir baba çalışma odasında ne yapar? Kitap yazmak yerine müzik dinliyor, düşünüyor ve kitap okuyorsa amacı nedir? Neden çocuklarıyla oyun oynamaya daha fazla vakit ayırmıyordur?

Annesi ve kız kardeşi Juli ile müzelere, kütüphanelere gidip oyunlar oynamasına rağmen babasıyla da zaman geçirmek isteyen Junior, onun çalışma odasında zaman geçirmesinden pek de memnun değildir.
 
Çocukların hayal dünyası…

İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini alan “Babam Kitap Yazıyor”, babası çocuk kitapları yazarı olan Junior’ın, babasıyla oyun oynayabilmek için nasıl da tüm yaratıcılığını kullandığını anlatırken çocukların hayal dünyasının ne kadar geniş olduğunu da bir kez daha gözler önüne seriyor. Eğlenceli ve detaylı çizimleri, hayal gücüyle örülmüş, gülümseten öyküsüyle “Babam Kitap Yazıyor”, ilhamın bazen sandığımızdan daha yakınımızda olduğunu gösteriyor bizlere.
 
Dirgėla ve Dagilė iş birliği

Litvanya’nın en çok sevilen çocuk yazarlarından biri olan, “Dom ve Tom” adındaki dedektiflik kitapları ile tanınan Tomas Dirgėla’nın kaleme aldığı, çizimlerini ise ödüllü çocuk kitapları çizeri Inga Dagilė’nin üstlendiği kitabı Türkçe’ye Özlem Tutar çevirdi.
Tüm çalışan ebeveynlerin tıpkı Junior’ın babasının yaşadığı çelişkiyi yaşadığını belirten Tutar, “Sorsalar onlar için çalışıyoruz ama bunu yapabilmek için onların vaktinden alıyoruz. Onlarla daha çok vakit geçirebilsek ve ne iş yaparsak yapalım ilhamımızı çocuklardan alsak, her şey daha farklı olabilir” yorumunu yaptı. Bu açıdan kitabın verdiği mesajın çok değerli olduğunun altını çizdi.
  
Kitap Künye:

Yayınevi: İlksatır Yayınevi
Kitabın Adı: Babam Kitap Yazıyor
Kategori: Okul Öncesi
Tür: Resimli Öykü
Yaş Grubu: 3+
Sayfa: 56
Yazar: Tomas Dirgėla
Resimleyen: Inga Dagilė
Türkçesi: Özlem Tutar
Yayına Hazırlayan: Sema Günaydın Çınar
Grafik Uygulama: Gelengül Erkara
Fiyatı: 34.90 TL


İlksatır Yayınevi hakkında:

2020 yılında "Ve ilk sözcüklerin heyecanı düşer İLKSATIR’a" sloganıyla yayın hayatına başlayan İLKSATIR Yayınevi psikoloji, kişisel gelişim ve çocuk kitaplarının yanı sıra birçok alanda yeni yayınların okuyucularla buluşmasını sağlıyor. Eğitimler, atölyeler ve dijital platformlardaki interaktif çalışmalarıyla da hem okuyucularının hem de yazarlarının yanında yer alıyor.
 

Tomas Dirgėla Hakkında:

Tomas Dirgėla, Litvanya’nın en çok sevilen çocuk kitapları yazarlarından biridir. Küçük çocukların onu yolda ya da markette görüp tanıyabilecekleri kadar! En çok Dom ve Tom adındaki dedektiflik kitapları ile tanınan yazarın çocuklar için yazdığı ondan fazla kitabı vardır.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141