• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Her şeye rağmen Duru 1 yaşında

Her şeye rağmen Duru 1 yaşında
Karaciğer nakli sonrası hayata bağlanan 27 yaşındaki Seval Demirel'in ölüm ve sakatlık riskine rağmen doğurma kararı aldığı Duru bebek 1 yaşına girdi- Seval Demirel: "Kullandığım ilaçlardan dolayı kızım rahatsız doğabilirdi, benim için de yeniden naki

Karaciğer nakli sonrası hayata bağlanan 27 yaşındaki Seval Demirel'in ölüm ve sakatlık riskine rağmen doğurma kararı aldığı Duru bebek 1 yaşına girdi.

Ev hanımı Seval Demirel ve eşi kamu işçisi Hüseyin Demirel'in tüm zorluklara rağmen dünyaya gelen kızları Duru bebek için Kent Çiğli Hastanesi'nde doğum günü partisi düzenlendi.

Doğum günü partisine katılan hastane doktorlarından Opr. Dr. Hüseyin Cahit Yılmaz, Seval Demirel'in daha önce karaciğer yetmezliği tablosuyla hastaneye başvurduğunu anlattı.

Demirel'e annesinden aldıkları karaciğeri naklettiklerini ifade eden Yılmaz, sağlık durumunun normale dönmesiyle hastayı taburcu ettiklerini ancak rutin takibi sürdürdüklerini belirtti.

Nakilden 20 ay sonra Seval Demirel'in gebe kaldığını söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Gebelik karaciğeri yoran bir olay. Kadın doğum doktorları ve biz kontrole devam ettik. Anne için büyük riskti. Çünkü karaciğerin yarısını nakletmiştik, büyümesi zaman alıyor. Gebelik, tüm vücudun yükünü artırdığı gibi karaciğerin de yükünü artırıyor. Bu nedenle 4-5 yıl gebelik istemiyorduk ama o süreç sorunsuz geçti. Bu tür durumlarda takip büyük önem taşıyor. Annenin karaciğer fonksiyonlarının kontrol edilmesi ve gerekirse gebeliğin sonlandırılması söz konusu olabilirdi. Kullanılan ilaçlar da bebeğin sağlığını etkileyebilirdi ama ilaçları ayarlandı ve Duru bebek sağlıklı şekilde dünyaya geldi."

- "Hamile olduğumu öğrendiğimde sevinemedim"

Seval Demirel de hamile kaldığını öğrendiğinde sevinemediğini, çünkü bebeğin akıbeti konusunda endişeli duyduğunu dile getirdi.

Doktorlardan anne ve bebek sağlığına ilişkin riskleri öğrendiğini belirten Demirel, "Kullandığım ilaçlardan dolayı kızım rahatsız doğabilirdi, benim için de yeniden nakil söz konusu olabilirdi ama böyle bir güzellik için her türlü riski kaldırabilirdik" dedi.

Hamile kaldığını öğrendiğinde sekiz yıllık evli olduklarını ve daha önce de bir gebeliği sağlık sorunları nedeniyle sonlandırmak zorunda kaldıklarını kaydeden Demirel, ikinci kez hamile kalınca bebeği doğurma kararı aldığını belirtti.

Duru'nun çok şanslı bir bebek olarak dünyaya geldiğini de işaret eden Seval Demirel, "Onun için Allah'tan güzel bir ömür diliyorum" diye konuştu.

- "Onlar ameliyathanedeyken 9 değil, 99 doğurmuştum"

Duru'nun babası Hüseyin Demirel ise doğum sırasında hem eşini hem çocuğunu kaybetmekten çok korktuğunu ifade ederek, "Çok büyük korkularım vardı ama belli etmemeye çalışıyordum. Eşim doğuma girdiğinde 9 değil, 99 doğurmuştum" dedi.

Mutlu bir aile olduklarını anlatan Hüseyin Demirel, "Allah'a şükür ikisi de yanımda" dedi.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141