• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hayat Sanatla Güzel

Hayat Sanatla Güzel
Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat "beş aylık bir aradan sonra Marmaris'te sanat etkinliklerini, başlatarak zor günler geçirmekte olduğumuz şu sıralarda, halka moral ve yaşama sevinci aşılamaya çalıştıklarını" söyleyerek aşağıdaki detaylı açıklamayı

 

 

 



Gülümseyen Dünya İnsanlarının sevgi ile kucaklaştığı, aşkların sarmaş dolaş yaşandığı günlerden,  Korona Virüsünün ortaya çıkması ile yüzü asılan hatta maskelenen Dünya İnsanları, Kovit 19  Virüsü yüzünden,  içlerinde risk düzeyi en yüksek olan sağlık çalışanları da dahil olmak üzere,
yüz binlerce insanı kaybetti.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen Pandemi koşulları nedeni ile küresel  anlamda  olağanüstü önlemler alınmasına rağmen hala bu kıyımın önüne geçilmedi, aşısı da bulunmadı.
Kovit 19 yüzünden Dünya Ekonomisi alt üst oldu, birçok insan işsiz, aşsız kaldı ve birçok ülkenin sağlık sistemi çöktü.
İşte bu mutsuz ve umutsuz ortamda içimizdeki yaşama sevincini soldurmamak, yeniden filizlendirmek, kaybettiklerimizi anmak, Korona Savaşına emek verenleri onurlandırmak adına  “Sonsuz Şükran ve Teşekkürler Sergisi İle Etkinliklerini düzenledik.
Denizli’de yaşayan ünlü Karikatürist Mehmet Selçuk Korona Karikatürleri Sergisi ile bu çabamıza destek verdi.
Ressamlar, fotoğrafçılar eserlerini yolladılar. Bilim insanları birikimlerini söyleşiler ile halka aktarma yolunda katkı koydular.
Küresel Barış Elçisi Ersin Faikzade 21 Eylül 2020 Dünya Barış Günü Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Sonsuz Şükran ve Teşekkürler konserine katılmayı ve bu etkinlik sırasında “Prenses Süreyya” kitabını  ilk kez okur önünde görücüye çıkartarak imzalamayı kabul etti.
01 Eylül 2020 Salı günü  Kalimerhaba Derneği organizasyonu Marmaris Belediyesi  Kültür ve Sanat Evi’nde açılacak olan Karma Güzel Sanatlar Sergisine birçok yazar yeni çıkan kitaplarını imzalayarak destek veriyor.
Raşit Öztürk Prenses ve Hemithea kitabını bir Arkeografik Kolaj Remsimleri Sergisi ile renklendiriyor.
Levent İnan “Sakura Çiçeği” Kitabı, Güven Karabenli “Bir Söz Bir Şiir Bir Yaşam Bir Adam” Ömer Gümeli “Masa” adlı Ayten Kalınsaz “Tozlu Gelinlik” adlı yeni çıkan kitaplarını imzalıyor.
Yazar İslam Canka, Erdal Kara, Hatice Altunay,  İsmail Donanmış, Ayhan Ongun, Sibel İnan da okurlarla söyleşide bulunarak eserlerini imzalayacaklar.
Etkiliğin Barış Şiirleri programının  Moderatörlüğünü Levent İnan üstlendi, İzmir’den konuğumuz olacak Nuran Bozdere, Gülşiraz Gül Keleş, Ayşen Gülez’in yanı sıra birçok şair kendi şiirlerini seslendirecek. Bestekar yorumcu AbbasTuncay, Barışa Çağrı Müzik Grubu üyeleri Hakkı Çopuroğlu ve Ali Avanoğlu Barış Şarkıları Dinletisi ile etkinliği renklendirecekler.
Dr. Dilek Pekiner Sağlık ve Sanat üzerine söyleşide bulunacak.
Jeoloji Mühendisi Hakkı Çopuroğlu Depremle Yaşamak konulu Söyleşide bulunacak.
Yazar Erdal Kara Masal Atölyesi çalışması ve animasyon filmleri ile etkinlikte yer alarak kitaplarını imzalayacak. Sibel İnan “Sağlıklı Yaşam ve Bağışıklık Sistemimiz” üzerine eğitimini aldığı birikimi paylaşacak ve kitabını imzalayacak. Levent İnan “Fotoğraf ve Yaşam” konulu bir söyleşi ile ufkumuzu açacak
Tüm etkinlikler 21 Eylül günü Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Sonsuz Şükran ve Teşekkürler Konseri ve Ödül Gecesi ile son bulacak.
Tamamı ücretiz halka açık olan etkinliklere pandemi önlemlerine (Maske, Mesafe, Hijyen) uyan tüm Dünya İnsanları Davetlidir.
Hayat Sanatla güzel, yüzünüzden yaşama sevinci tebessümü eksik olmasın, sağlıkla sanatla kalın.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141