• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

HALET ÇAMBEL - NAİL ÇAKIRHAN ANMA GÜNLERİ DÜZENLENİYOR

HALET ÇAMBEL - NAİL ÇAKIRHAN ANMA GÜNLERİ DÜZENLENİYOR
Nail Çakırhan’ın hayat yoldaşı, büyük kültür kadını Prof.Dr.Halet Çambel’in, 12 Ocak 2014 tarihinde kaybı üzerine bu yıl 9.cusu düzenlenen etkinlikte Halet Çambel ve Nail Çakırhan birlikte anılacaklar.
Nail Çakırhan'ın hayat yoldaşı, büyük kültür kadını Prof.Dr.Halet Çambel'in, 12 Ocak 2014 tarihinde kaybı üzerine bu yıl 9.cusu düzenlenen etkinlikte Halet Çambel ve Nail Çakırhan birlikte anılacaklar.
 
Akyakalılar, Halet Çambel ve Nail Çakırhan'ın mirasına, Muğla ve Akyaka'nın doğal ve mimari değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. 
Akyaka Kültür ve Sanat Derneği, Yücelen Otel, Muğla Mimarlar Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin birinci gününde  Mimarlık ve Kent Kimliği panelinde katılımcılar İmar Hukuku, Mimarlık, Kent Kimliğini korumak konularını değerlendirecek ve tartışacaklar.  
“Gelenekten Çağdaşa Akyaka-Gökova Mimarisi”  “Halet Çambel- Nail Çakırhan Anma Günleri”, 25 Ekim 2014 tarihinde Yücelen Otel/Akyaka'da düzenlenecek Mimarlık ve Kent Kimliği panelinde, mimarlık ve kent alanından farklı isimleri Akyaka'da ağırlayacak. 
Yöneticiliğini, Mimarlar Odası Muğla Şubesi Başkanı Osman KÖSEOĞLU'nun yapacağı  panele, Yüksek Mimar - Ozan - Yazar Cengiz BEKTAŞ, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hatice KURTULUŞ,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Semra PURKİS, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zühre SÖZERİ, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Mimar - Hasan TOPAL sunumlarıyla katılacaklar.
 
Panelin ardından, Halet Çambel ve Nail Çakırhan'ın dostları Erman ŞAHİN, Arif KESKİNER, Melih GÜNEŞ, Hamdi Yücel GÜRSOY'dan dinleyeceğimiz anılarla ve Halet Çambel için hazırlanan “Halet Çambel ile Akşamüstleri” kısa filmin izlenmesi ile anma programı sürecek.
Her yıl yapılan etkinliğimize, gerek katılımcı olarak destek veren gerekse organizasyonunda görev alan geçen yıl kaybettiğimiz değerli dost, Yüksek Mimar Oktay EKİNCİ unutulmayacak, anmadan geçilmeyecek.
 
İdil BİRET piyanosunu Halet Çambel için çalacak
Müzik dünyamızın parlayan yıldızı, dünyada ülkemizi temsil eden, başarılarından gurur duyduğumuz büyük kültür kadını İDİL BİRET, ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın sporcu, arkeoloji dünyasına büyük katkılar sunmuş değerli kültür kadını Prof. Dr. Halet Çambel anısına 26 Ekim 2014 tarihinde saat 20:00'de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezinde piyano resitali verecek...
Tüm Muğlalı vatandaşlarımızın davetli olduğu ücretsiz resitale, katılımın büyük olması ve ülkemizin yetiştirdiği kültür kadınlarına gereken değerin verilmesi beklenmektedir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141