• BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı İzmir'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı İzmir'de
Yazıcı: "(Kabine değişikliği) Yapılan bütün bu değişiklikler Türkiye'ye daha iyi hizmet üretmek daha tempolu daha hızlı sonuçlar elde etmeye dönük tasarruflardır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliğin Türkiye'ye daha iyi hizmet üretmek daha tempolu daha hızlı sonuçlar elde etmeye dönük tasarruflar olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyareti sonrasında gazetecilerin kabine değişikliğiyle ilgili sorusunu yanıtladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamenter rejimle yönetildiğini, kabineyi görevlendirilmiş başbakanın dizayn ederek, Cumhurbaşkanının onayladığını ifade eden Hayati Yazıcı, "Değişiklikler de benzer prosedürler içinde olur. Evvelki akşam Sayın Başbakan'ın kurduğu hükumette 10 kişilik bir değişiklik gerçekleşmiştir. Kabine değişikliğinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Görevden ayrılan kabine üyelerine teşekkür eden Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Yeni görev alan arkadaşlarla birlikte çalışacağız. Başarılı hizmetler sağlamalarını diliyorum. Yapılan bütün bu değişiklikler Türkiye'ye daha iyi hizmet üretmek daha tempolu daha hızlı sonuçlar elde etmeye dönük tasarruflardır. Gelenin o alanda en iyi olduğunu, gidenin de kötü olduğu anlamına gelmez. Bu da benim kişisel değerlen. Başbakanımız bu takdiri yapmıştır saygı duyuyoruz."

AK Parti'li bazı milletvekillerinin disipline verilmesiyle ilgili bir soru üzerine Yazıcı, dün akşam konudan bilgisinin olduğunu belirterek, partilerin iç disiplini ve düzeninin olduğunu dile getirdi. Milletvekillerinin partinin yetkili organ toplantılarında görüşlerini özgürce dile getirebildiğine işaret eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Partilerin iç organlarında elbette ki görüşlerinizi özgürce ifade edersiniz. Sizin görüşleriniz çok keskin de olabilir. Nezaket kuralları içerisinde, kişilik haklarını rencide etmeyecek boyuta vardırmadan bunları ifade edebilirsiniz. Partilerin yetkili organları var. Genişletilmiş is toplantıları yapıyoruz, danışma meclisleri yapıyoruz, gurup toplantıları yapıyoruz. Elbette ki partinin yönetim erki içerisinde görev almış arkadaşlarımızla iletişim kurmak her zaman mümkün. Partinin genel politikaları dışında eleştiri boyutunu aşacak tarzda yanlış bir şey varsa, izale etmenin ötesinde hasar vermeye dönük fiiller varsa, bunları parti yönetimi değerlendirip takdir eder. O sebepledir ki partilerin tüzüklerinde disiplin kuralları vardır. O sebepledir ki partilerin yönetim organları içerisinde disiplin kurallarına ilişkin talepleri incelemek üzere görevli disiplin organları vardır. Ben konunun detaylarını çok bilmiyorum ama bunlar mutlaka enine boyuna değerlendirilmiştir diye düşünüyorum."

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141