• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Gelinlik sektörü İzmir'de buluştu

Gelinlik sektörü İzmir'de buluştu
IF WEDDING FASHION İZMİR sekizinci kez kapılarını açtı. Fuara 150 yerli, 21 yabancı 171 firma katılıyor- Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Öztürk: "Türkiye ve dünyada gelinlik denince İzmir anılsın istiyoruz

Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF WEDDING FASHION İZMİR) sekizinci kez kapılarını açtı. Alanında Avrupa'nın en büyüğü sayılan fuar, dört gün boyunca sadece profesyonel ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

İzmir Uluslararası Fuar alanında açılan fuara 9 il, 4 ülkeden 150 yerli, 21 yabancı 171 firma katılıyor. Fuarda, gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergileniyor. Fuara ABD, Fransa, İngiltere, İspanya başta olmak üzere 50'ye yakın ülkeden alım heyetinin gelmesi bekleniyor. Ekonomi Bakanlığı'nın alım heyeti programında Azerbaycan, Belçika, Fransa, İsrail ve Özbekistan'dan gelecek alıcılar ile katılımcı firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, "Türkiye ve dünyada gelinlik denince İzmir anılsın istiyoruz" dedi.

Fuarın İzmir ismiyle anılmasının önemli olduğunu belirten Öztürk, geçen yılki fuarın hemen ardından bu yılki organizasyon için çalışmaya başladıklarını söyledi. Hazır giyimin emek yoğun bir sektör olduğuna değinen Öztürk, "İstihdam için çalışan bir sektörüz. İhracatçılar dünya genelinde Türkiye'nin resmi olmayan ticaret müşavirliğini yapıyoruz. Türkiye şartlarında üretim yapıp, dünya şartlarında satıyoruz" dedi.

Hazır giyim sektörünün ekonomide yaşanacak en ufak krizden bile etkilendiğini anlatan Öztürk, "Ufak bir sarsıntı bizi çok etkiliyor. Türkiye'de, dünyada, ihracat yaptığımız ülkede alınan karar bizi etkiliyor. Müşteri baskısıyla müşteriyi memnun edip ihracat yapıyoruz" diye konuştu.

- "İzmir gelinlikte moda merkezi haline geldi"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın her geçen gün büyüdüğünü, 74 firmanın katılımıyla düzenlenen ilk fuarın ardından 8.'sinde yer sıkıntısının yaşandığını kaydetti. 2015 yılı ocak ayında yapılacak fuarı yeni fuar alanında düzenleyeceklerini belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Mermer ve doğal taş bizim 1 numaralı fuarımız. Mermer fuarında atölyeleri, makineleri ve sektörün ihracatını görünce övünüyor ve gurur duyuyoruz. Gelinlik fuarı ise İzmir'de bir çiçek gibi açıyor. Bu fuar sayesinde İzmir gelinlikte moda merkezi haline geldi. Çarşının her tarafında gelinlik vitrinlerini görmek bunun işaretidir. Önümüzdeki yıl dünyada iz bırakacak bir fuar açmak için bu fuarın hemen akabinde çalışmalara başlayacağız. Bugünkü yerden 5 kat daha büyük alanda önümüzdeki sene düzenleyeceğimiz fuarla İzmir'i bu anlamda dünyanın merkezi haline getireceğiz."

Açılış törende "Beyaz Perde" temalı "5. Gelinlik Tasarım Yarışması" da düzenlendi. 348 başvuru arasından finale kalan 15 tasarımın yarıştığı defilede ilk 3'e giren ve mansiyon alan öğrencilere ödülleri verildi.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141